Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Caterpillar Financial Services 3,25% - 2024 biedt een rendement van 3,67%

De obligatie Caterpillar Financial Services met een coupon van 3,25% en een looptijd van nog 6 jaar noteert aan een koers van 97,81% van de nominale waarde, dit volgens de laatste koersen op de secundaire markt.

Het rendement van deze lening verkrijgbaar in coupures van 1.000 dollar bedraagt zodoende op jaarbasis 3,67%. De looptijd draagt tot 1 december 2024, wat betekent dat de coupon recent werd uitbetaald en dat de verlopen intresten bij een aankoop op de secundaire markt beperkt blijven tot enekel dagen.

Standard & Poor’s heeft deze obligatie een rating A gegeven, wat betekent dat ze tot de categorie Investment Grade mag gerekend worden.

Uiteraard dient er rekening mee te worden gehouden dat aan de dollar een wisselkoersrisico is verbonden.

Caterpillar Financial Services is een 100% dochter van Caterpillar, het Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in zware voertuigen voor de landbouw en de industrie. Deze dochter is belast met het leveren van financiële oplossing voor de klanten en voor de resellers.

Wat de moedermaatschappij betreft: Caterpillar is met een beurskapitaal van 76 miljard dollar vooral bekend voor de machines die het levert aan sectoren als bouw, mijn- en bosbouw en landbouw. Daarnaast is dit bedrijf uit Tennessee ook een fabrikant van dieselmotoren, gasturbines, diesel- en elektrische locomotieven, generatoren…evenals een aantal afgeleide producten (kleren, schoenen …).

Caterpillar realiseerde vorig jaar een omzetcijfer van 45,50 miljard dollar, waarvan 59% buiten het grondgebied van de Verenigde Staten werd gerealiseerd. Meer info hierover kan u op deze website vinden. Bij het bedrijf, dat in 192 landen actief is, werkten eind vorig jaar 98.400 mensen. Omdat het bedrijf wereldwijd actief is, geldt het als een betrouwbare barometer voor de wereldeconomie. Precies vanwege de wereldwijde activiteiten is het kwetsbaar voor protectionische maatregelen en voor handelsoorlogen.

De meest recente bedrijfsresultaten zijn op de website verkrijgbaar.

Bronnen

De persmededelingen op de website van Caterpillar

Caterpillar plombé par les inquiétudes concernant la guerre commerciale (Zonebourse.com)