Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Orange geeft obligaties in verschillende valuta’s uit : 3,25% in GBP op 10 jaar

Op de primaire markt was er de afgelopen dagen een groot aanbod aan nieuwe obligaties. Telecomoperator Orange kondigde dinsdag verschillende obligaties in verschillende valuta’s aan.

Orange, dat 2 jaar geleden het Belgische Mobistar overnam, haalde onder andere 650 miljoen euro op via een obligatie met een looptijd van 3 jaar en een jaarlijkse coupon van … 0,50%.

Tevens kwam het bedrijf met een obligatie met een looptijd van 5 jaar en een coupon van 1,125% en met een obligatie met een looptijd van 10 jaar en een coupon van 2%. Daarnaast ook een obligatie die loopt tot 2032 met een coupon van 3,25% in pond sterling.

De coupures hebben betrekking op 100.000 euro en 100.000 pond sterling. De leningen in kwestie zijn volgens Moody’s van goede kwaliteit, het ratinghuis heeft voor de senior niet-gewaarborgde schulden van het bedrijf een rating « Baa1 ».

De koersen van deze nieuwe obligaties noteren nog steeds rond pari, dus in de buurt van hun emissieprijs.

In een persmededeling onderstreepte het bedrijf dat de balans dankzij deze emissies wordt versterkt.

Met een beursnotering zowel in Parijs als op de New York Stock Exchange is Orange één van de belangrijkste telecombedrijven op wereldschaal. In 2017 werd een omzet van 41 miljard euro gerealiseerd.

Op het einde van het derde kwartaal van 2018 telde het bedrijf 150.000 werknemers, waarvan 92.000 in Frankrijk. Die bedienden 261 miljoen klanten wereldwijd, waarvan 201 miljoen mobiele klanten en 20 miljoen klanten voor internet aan hoge snelheid.

Interesse voor Euskaltel ?

Met het oog op een verdere consolidatie in de sector doen er geruchten de ronde dat Orange interesse zou hebben in de overname van Euskaltel, één van de belangrijkste kabeloperatoren in Baskenland, Galicië en Asturië. Dit bedrijf heeft meer dan 800.000 klanten (particulieren en bedrijven), voornamelijk in de vaste telefonie.

Volgens de Spaanse krant « El Economista » volgt Orange het dossier van dichtbij. Beide bedrijven onderhouden goede contacten met elkaar, via een roaming contract heeft Euskatel toegang tot het netwerk van de Franse operator.