Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe obligaties Kroger met looptijden van 10 jaar en 30 jaar

Kroger, de Amerikaanse distributiereus met een omzetcijfer van meer dan 120 miljard dollar, heeft 2 nieuwe obligaties op de markt gebracht. De details over deze leningen willen we u niet onthouden.

In de voetsporen van Ford Motor Credit, is de Amerikaanse distributieketen Kroger, één van de eerste bedrijven die dit jaar de stap naar de obligatiemarkt heeft gezet. In het kader van de herfinanciering van de schulden haalde het bedrijf uit Cincinatti 1,20 miljard dollar op via de emissie van 2 obligaties.

Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar hebben deze obligaties looptijden van 10 en 30 jaar met coupons van respectievelijk 4,50% en 5,40%. Deze coupons worden jaarlijks in 2 schuifjes uitbetaald.

De aankondiging van de obligatie-uitgifte gebeurde enkele dagen nadat het bedrijf kwartaalcijfers had bekendgemaakt die de verwachtingen van de analisten overtroffen.

Over het derde kwartaal van het lopende boekjaar realiseerde deze distributieketen (die over niet minder dan 2.800 verkooppunten in 35 Amerikaanse staten beschikt) een winst per aandeel van 0,44 dollar, tegenover een consensusverwachting van maar 0,39 dollar. De omzet bedroeg 27,60 miljard dollar, de nettowinst kwam uit op 317 miljoen dollar.

Digitalisering

In een omgeving die wordt gekenmerkt door een toegenomen concurrentiedruk als gevolg van de onstuitbare opkomst van de e-commerce benadrukte het management in een persmededeling nogmaals dat de inspanningen verder gezet zullen worden om het business model aan te passen. Kroger wil voordeel halen uit de digitalisering, maar zich tevens ook aanpassen aan de gewijzigde gewoonten van de klanten.

In het kader van een partnership met de divisie « cloud » van Microsoft wordt hard gewerkt aan de digitalisering van de online verkopen. In 2 winkels werden onlangs een aantal technologische innovaties uitgetest, waaronder etalages die ‘geconnecteerd’ zijn. Door deze technologie wordt aangegeven wanneer een product uit de etalage is verdwenen, wanneer een rek leeg is enzovoort.

Deze intelligente etalages zijn eveneens in staat gerichte reclameboodschappen te verspreiden gericht tot consumenten die de de applicatie « self-checkout » van Kroger gebruiken wanneer ze langs de rekken lopen. Op voorwaarde natuurlijk dat ze hiervoor toestemming hebben gegeven. Eén en ander wordt mogelijk gemaakt op basis van de data die dit programma in staat is te verzamelen: boodschappenlijstje, kasticket, locatie in de winkel …, zo legt de gespecialiseerde site LSA Commerce uit.

Kroger heeft deze technologie al deels geïmplementeerd in de geconnecteerde etalages van 92 winkels. Op termijn zal ze ook in de andere winkels geïnstalleerd worden.

Deze zomer heeft de groep ook het aanbod verruimd van zijn aanbod aan thuisbezorging op de dag van aankoop zelf. Dat is gebeurd via een samenwerking met Instacart, dat deze oplossing al beschikbaar heeft gesteld voor andere distributeurs als Albertsons, Sam’s Club en Loblaw. In Arizona wordt Kroger de eerste distributeur die aan huis levert via zelfrijdende wagens.

Kroger opereert onder een 12-tal merknamen, waaronder Ralphs, Fry’s, Roundy en Harris Teeter, evenals Fred Meyer (kleinhandel in juwelen) en Vitacost (online distributeur van paramedische producten). Het grootste deel van de omzet wordt gerealiseerd in de winkels waar voeding wordt verkocht. Deze zijn goed voor 90% van de totale verkopen.  

Bron

LSA Commerce connecté, Kroger connecte ses supermarchés… et vend ses technologies à des tiers