Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Fox corporatie heeft 5 USD obligatietranches uitgegeven tussen 3 en 30 jaar De coupon van de 3-jarige obligatielening op 3,666%.

De Amerikaanse mediagroep Fox Corporation, ontstaan als gevolg van de overname van 21st Century Fox door The Walt Disney Company, heeft 3 miljard dollar opgehaald op de primaire markt. Hieronder meer details over deze emissie in verschillende tranches.

Het betreft meer bepaald 5 verschillende tranches met vaste rentevoet, waarvan de kortste met een looptijd van 3 jaar en de langste met één van 10 jaar.

De coupons variëren van 3,66% tot 5,57%, de obligaties zijn telkens verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.

De obligatie met een looptijd van 10 jaar heeft een coupon van 4,70% die jaarlijks in 2 schuifjes zal uitbetaald worden.

De obligatie met een looptijd van 30 jaar biedt anderzijds een rendement van 5,47%, wat neerkomt op een premie van 250 basispunten boven de Amerikaanse staatsobligatie met dezelfde looptijd.

Volgens Bloomberg is dat minder dan de premie van 270 basispunten die aanvankelijk aangekondigd werd. Of anders uitgedrukt: het bedrijf heeft zich aan betere voorwaarden kunnen financieren en dat dankzij het sterke slot van de Amerikaanse beurzen op dinsdag.

Obligatie op 5 jaar met een coupon van 4.03% en op 30 jaar met een coupon van 5.576% zullen ook te vinden op de obligatielijst 

Volgens de persmededeling zal het opgehaald bedrag Fox Corporation toelaten om een dividend van 8,50 miljard in cash te betalen aan de oude moedermaatschappij (21st Century Fox). Deze betaling kadert in de overname van deze laatste door Walt Disney Co voor 65 miljard dollar in cash, inclusief schulden.

De overname van 21st Century Fox door The Walt Disney Company werd in de loop van de maand maart van vorig jaar afgerond. De activa die niet werden overgenomen, werden ondergebracht in Fox Corporation.

In dit bedrijf werden onder andere Fox Broadcasting Company en de televisieketens Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Sports 1, Fox Sports 2 en Big Ten Network ondergebracht.

Het agentschap Moody’s Investors Service heeft een rating « Baa2 » toegekend en dat is een goede rating. « Baa2 » situeert zich namelijk 2 streepjes boven de speculatieve categorie.

Bron

Bloomberg, Fox Borrows $6.8 Billion to Help Fund Dividend in Disney Deal