Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Resultaten van Softbank Corp stellen obligatiebezitters Softbank Group Corp gerust

Softbank Corp, de 3de Japanse telecomoperator, maakte bekend dat het bedrijfsresultaat over het 3de kwartaal van het boekjaar 2018-2019 met 24% is gestegen. Die stijging was te danken aan de groei van de activiteiten in de mobiele telefonie.

In een toelichting op de cijfers verklaarde het management dat er vooral veel vraag was naar « data » (gegevens). En dat is een veelbelovende evolutie naar de komst van 5G toe. 5G is het ultrasnelle mobiele internet.  

Er was met bijzondere aandacht uitgekeken naar de eerste cijfers die het bedrijf sinds de beursintroductie zou bekendmaken. De beleggers wilden namelijk aftoetsen of het management de belofte van uitkering van 85% van de jaarwinst in de vorm van dividend zou kunnen waarmaken.

Softbank Group Corp, het Japanse conglomeraat dat de belangrijkste aandeelhouder van Softbank Corp is, groeide in de loop van de jaren uit tot een beleggingsfonds met participaties in verschillende bedrijven. Die forse groei werd echter gerealiseerd ten koste van een sterk gestegen schuldengraad, iets waar de beleggers zich regelmatig zorgen over maken. De operationele prestaties van Softbank Corp en het onderliggend perspectief van een dividenduitkering worden door de obligatiehouders van Softbank Group Corp dan ook op de voet gevolgd.

Medio januari had het conglomeraat een vervroegd gedeeltelijk bod op sommige uitstaande obligaties aangekondigd. Bedoeling was om de beleggers gerust te stellen wat betreft de capaciteit om de schulden terug te betalen. Deze operatie mag geslaagd genoemd worden, want sinds de aankondiging zijn de koersen van de obligaties van het bedrijf opvallend gestegen.

De obligatie die loopt tot september 2025 met een coupon van 3,125% en verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro noteert nu aan 98,40% van de nominale waarde, waardoor het rendement 3,40% bedraagt.

Bronnen

Persmededelingen Van Softbank Corp.

SoftBank Corp says Q3 profit rose 24 pct in first post-IPO earnings (Reuters/CNBC)