Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Walt Disney bevestigt zijn ambities in streaming, rendement van 3,14% op de obligatie 2026

The Walt Disney Company, één van de grootste entertainmentgroepen in de wereld, maakte dinsdag de resultaten bekend over het eerste kwartaal van het boekjaar 2019. In de toelichting op de cijfers bevestigde het bedrijf, dat volop bezig is de overname van Fox af te ronden, de ambities op het vlak van streaming.

De kwartaalcijfers overtroffen de verwachtingen van de analisten, zelfs al waren ze lager als gevolg van een terugval in de resultaten van de distributie via de filmzalen. De afdeling « Studio Entertainment » zag zijn omzetcijfer met 27% dalen tot 1,82 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat daalde zelfs met 63% tot 309 miljoen dollar.

Die daling was te wijten aan het succes van Star Wars: the last Jedi", "Thor: Ragnarok" en "Coco" einde 2017. Deze successen konden niet geëvenaard worden door "De terugkeer van Mary Poppins", "De Notenkraker en de 4 koninkrijken" en "Ralph 2.0", zo verklaarde het bedrijf in een persmededeling.

De omzet van de divisie « Media Networks » steeg anderzijds met 7% tot 5,92 miljard dollar en die van de « Attractieparken en Afgeleide Producten » met 5% tot 6,82 miljard dollar.

De wereldwijde omzet bedroeg 15,30 miljard dollar, tegenover 15,35 miljard dollar het jaar voordien. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren kwam de winst per aandeel uit op 1,84 dollar tegenover 1,89 dollar over het eerste kwartaal van 2017-2018. De consensusverwachting bij de analisten lag volgens Factset op een winst per aandeel van 1,54 dollar en een omzetcijfer van 15,16 miljard dollar.

Walt Disney bevestigde bovendien de ambities op het vlak van streaming. Tijdens een conference call met analisten stak CEO Bob Iger zijn tevredenheid over de vooruitgang geboekt door ESPN+, de streaming versie van sportketen ESPN niet onder stoelen of banken.

Iger is van plan om de concurentie aan te gaan met Netflix en Amazon Prime. Nog dit jaar wordt in dat kader Disney+ gelanceerd. Disney+ en de andere activiteiten op de "direct-to-consumer" markt zijn volgens de CEO de belangrijkste prioriteit voor zijn bedrijf.

Beleggers die willen beleggen in The Walt Disney Company kunnen op de obligatiemarkt kijken naar de obligatie die loopt tot 13 februari 2026 met een coupon van 3%. Verkrijgbaar in dollar (wisselkoersrisico) en verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar heeft ze een rating A bij Standard & Poor’s. Aan een koers van 99,13% van de nominale waarde bedraagt het rendement 3,14%.

Bronnen

Persmededelingen van de Walt Disney

Disney fait mieux que prévu fin 2018 malgré une baisse dans les studios (Zonebourse.com)

Disney’s 1st-quarter results beat expectations (Boston Herald)