Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

4 nieuwe obligaties voor het Amerikaans farmabedrijf Merck & Co

Merck & Co, actief in de algemene gezondheidszorg en in geneesmiddelen voor dieren, heeft een bedrag van 5 miljard dollar opgehaald via de emissie van nieuwe obligaties.

Dit bedrijf, dat duidelijk onderscheiden moet worden van het Duitse Merck KGaA, plaatste 4 nieuwe obligaties met looptijden van 5 tot 30 jaar en met coupons in een vork van 2,90% tot 4%. Deze nieuwkomers zijn al verkrijgbaar op de secundaire markt.

Wie de obligatie die loopt tot 7 maart 2024 met een coupon van 2,90% wil kopen, kan dit aan 100,10% van de nominale waarde. Het rendement bedraagt zodoende 2,88%.

Merck & Co is als tweede grootste farmabedrijf in de wereld vooral bekend voor zijn kankerbestrijder Keystruda. De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief het terugbetalen van commerciële schulden en van obligaties die op de vervaldag komen, zo werd in een mededeling gesteld.

Keytruda, dat dusver als eerste behandeling voor maagkanker wordt gebruikt, heeft in de afgelopen maanden toestemming gekregen voor verschillende andere behandelingen. Dat verklaart meteen ook waarom de koers van dit aandeel zo sterk is gestegen. In 2018 was Merck & Co het aandeel dat het best presteerde binnen de Dow Jones. Ook sinds begin dit jaar is de koers gestegen, waardoor de beurswaarde boven 200 miljard dollar is uitgekomen.

Het bedrijf staat voor een breed gamma van kankerbestrijders, maar heeft ook medicijnen in portefeuille voor de bestrijding van hart- en vaatziekten, voor diergeneeskunde, voor Alzheimer en voor ontstekingen zoals HIV en Ebola.

Voor dit jaar wordt gerekend op een omzetcijfer tussen 43,20 en 44,70 miljard dollar, nadat vorig jaar een omzet van 42,30 miljard dollar werd gerealiseerd.