Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Altice Europe wil de Israëlische dochter verkopen, wat met de obligatie 15/02/2025

Op zoek naar geld om mee te doen aan het bieden ter verkrijging van een 5G licentie in Frankrijk overweegt Altice verschillende opties voor zijn Israëlische dochter, zo melden verschillende bronnen aan Reuters.

De telecommunicatiegroep, opgericht door de Frans-Israëlische Patrick Drahi, heeft Morgan Stanley gevraagd om uit te kijken naar mogelijke geïnteresseerden in de overname van die dochter.

Altice Europe, ontstaan na de opsplitsing van de groep Altice in 2 (waarbij Altice USA de Amerikaanse en Altice Europe de Europese activiteiten groepeert), is de moedermaatschappij van SFR, de tweede Franse telecomoperator. Altice Europe heeft ook dochters in Portugal en in Israël.

De groep is voortdurend op zoek naar geld om de schuldenput van 30 miljard euro (situatie op 30 september) te dempen. Vorig jaar werden de activiteiten in Portugal verkocht voor 4 miljard euro en in dat land wordt momenteel ook onderhandeld over de verkoop van het hogesnelheidnetwerk. Deze operatie zou einde maart afgesloten kunnen worden. In Frankrijk verkocht Altice Europe een deel van zijn vezelnetwerk aan een consortium van beleggers.

Het vooruitzicht van de verkoop van de Israëlische dochter had een positief effect op de obligatiekoersen. Die van Altice Luxembourg 15/02/2025 – 6,25%, een obligatie uitgegeven door een dochter van de groep, steeg echter slechts gedurende korte tijd. Altice Europe wordt namelijk met heel wat tegenwind geconfronteerd: Euronext heeft bijvoorbeeld beslist dat het aandeel geen deel meer mag uitmaken van de AEX 25, de belangrijkste beursindex op de beurs van Amsterdam. Daarnaast gaf Barclays een verkoopadvies voor het aandeel Altice Europe.

De obligatie Altice Luxembourg 15/02/2025 – 6,25%, die momenteel wordt verhandeld aan 89,30% van de nominale waarde, is sinds het begin van het jaar flink gestegen. In de eerste week van januari stond de koers nog maar op 75%. Het huidige rendement van deze obligatie met een rating « B-» in de speculatieve categorie bij S&P bedraagt 8,57%.

Bronnen

Altice Europe : perd 10%, lanterne rouge de l'AEX (Zonebourse.com)

Altice étudie des options pour sa filiale israélinne (Capital.fr)