Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Het hotelketen Marriott International biedt coupon van 3,60% op de nieuwe obligatie

Als mondiaal wereldleider in de luxehotelsector heeft Marriott International 550 miljoen dollar opgehaald via een obligatie met een looptijd van 5 jaar.

Beleggers die interesse hebben voor deze obligatie verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar, mogen rekenen op een rendement van 3,60% op basis van een koers rond 100% van de nominale waarde.

Volgens de ratingagentschappen zijn de obligaties van Marriott International van goede kwaliteit, Standard & Poor’s geeft bijvoorbeeld een rating « BBB ».

De groep is eigenaar van 6.900 hotels met 1,30 miljoen kamers in 130 landen. Marriott, heeft verschillende merken zoals The Ritz-Carlton, St. Regis, Le Méridien, Renaissance Hotels, Sheraton en Starwood. Dit laatste werd enkele jaren geleden overgenomen voor 12 miljard dollar. Dankzij deze overname werd het bedrijf de nummer één in de wereld in het luxesegment van de markt.

Ook is de beurswaarde van Marriott op de beurs van New York zodoende gestegen tot meer dan 40 miljard dollar. Hoewel aanwezig in Europa, Zuid-Amerika en Azië wordt het grootste deel van de omzet nog steeds op de thuismarkt gerealiseerd.

Recordgroei in Europa

In het kader van de verbreding van het wereldwijd bereik kondigde Marriott begin dit jaar een recordgroei in Europa aan. De portefeuille werd versterkt met 51 nieuwe hotels, waarbij sommige merken hun debuut maakten in Finland, Litouwen en Oekraïne.

Het lopende boekjaar zal belangrijk worden voor de expansie van Marriott in Europa, zo merkte Carlton Ervin als hoofd ontwikkeling van de Europese divisie van Marriott International op. Maar de groep koestert ook grote ambities op de Afrikaanse markt.

Bedoeling is om daar dit jaar 3 nieuwe hotels te openen. Binnen 4 jaar zou het bedrijf op het zwarte continent minstens 200 hotels willen hebben. Voor de regio’s Noord- en Oost-Afrika is in dit groeiplan een belangrijke rol weggelegd.

Wat de resultaten betreft: het voorbije boekjaar werd afgesloten met een licht hogere omzet op 20,70 miljard dollar en met een nettowinst van bijna 2 miljard dollar.