Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Telenet: een emittent op de voorgrond plaatsen

Amper een maand na de publicatie van resultaten in lijn met de verwachtingen, maar van vooruitzichten beschouwd als teleurstellend, heeft het aandeel Telenet zich hersteld. Een opportuniteit om de obligatie Telenet Finance Luxembourg met vervaldag 2028 met een coupon van 3,5% (opnieuw) onder de aandacht te brengen. Die zijn argumenten om investeerders op zoek naar rendement in euro aan te trekken. Op voorwaarde dat ze niet Belgische ingezetenen zijn.    

Een beetje van alles in de publicatie van de resultatent van Telenet medio februari. Verlies van klanten in de divisie mobiele en vaste telefonie, maar stabiliteit in de video- en zakelijke dienstverlening. Telenet, dat Base in 2015 overnam, is voornamelijk gevestigd in Vlaanderen en Brussel en is voor 58% in handen van het Amerikaanse Liberty Global. De overige 42% bevindt zich in de markt.

Positieve factoren

Stabiele en relatief voorspelbare inkomsten, groeipotentieel in het corporate segment en in het segment "Millenials" met een nieuw Yugo-aanbod dat tv en gsm met elkaar verbindt en een hoge operationele marge zijn de positieve elementen die moeten worden opgemerkt. De overname van BASE in 2015 versterkte ook de positie van het bedrijf in de mobiele sector en zijn concurrentievermogen.

Uitdagingen

België is een volwassen markt met een beperkt groeipotentieel. De aangekondigde komst van een vierde telecomoperator zal ook de prijzen onder druk zetten. 

De interesse van het moederbedrijf Liberty Global voor andere acquisities is ook in de gaten te houden om te vermijden dat meer schulden opnieuw oplopen. Opmerkelijk is de verhouding tussen de schuld en de bedrijfswinst die licht aan het stijgen is, tot ongeveer 4.1. Dit betekent dat met 4,1 jaar operationele winst zou de schuld van het bedrijf terugbetaald worden. Deze verhouding komt overeen met het BB-ratingsniveau.

Opgemerkt dient te worden dat deze obligatie niet wordt gegarandeerd door Telenet Group Holding NV, Telenet NV of hun dochterondernemingen.