Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Twee maanden na de beursgang komt Dell Technologies naar de obligatiemarkt

Na terugkeer op de New York Stock Exchange op 28 december, en na een afwezigheid van vijf jaar, richtte de IT-groep Dell Technologies zich ditmaal tot de obligatiemarkt

Concreet stelde het bedrijf onder leiding van Michael Dell drie nieuwe 5-, 7- en 10-jaars obligatie-uitgiften en coupons van respectievelijk 4%, 4,9% en 5,3%. De transactie bracht in totaal 4,5 miljard dollar, 500 miljoen dollar meer dan aangekondigd aan het begin van de transactie.

Obligaties zijn goed ingesteld tijdens de eerste verhandelingen op de secundaire markt: de obligaties (4,9% - 01/10/2026) worden bijvoorbeeld verhandeld tegen 100,2%, wat naar verwachting een rendement van 4,87% zal opleveren.

Zoals vaak het geval is voor bedrijven die gebruikt maken van de schuldenmarkt, zijn de bijeengebrachte liquiditeiten bedoeld om de aflossing van bestaande leningen te financieren. De transactie zal echter geen invloed hebben op het totale schuldniveau, meldde aldus de groep aan de zijlijn van de transactie.

Dell Technologies, dat ongeveer 138.000 mensen in dienst heeft, moet aanzienlijke schulden beheren, waaronder de aankoop van EMC (software en opslag) ter waarde van 67 miljard dollar in 2016 en de schrapping van de beursnotering van 24,4 miljard dollar in 2013.

Deze release heeft de IT-groep in staat gesteld om flexibiliteit te krijgen in het besluitvormingsproces en zich te ontwikkelen in nieuwe sectoren zoals cloud computing en enterprise computing.

Sinds de overname van EMC is Dell Technologies er al in geslaagd om zijn schuld met 14,6 miljard dollar te verminderen. Zijn schuld op lange termijn bedroeg 45,6 miljard dollar per 1 februari, de sluitingsdatum van een fiscaal jaar met opbrengsten van 90 miljard dollar. Op jaarbasis betekent dit een stijging van 15%. De drie

divisies van de groep (IT-infrastructuur, klantenoplossingen en virtualisatiesoftware via haar dochteronderneming VMware) boekten een omzetgroei met dubbele cijfers. Voor het lopende boekjaar verwacht de onderneming een omzetgroei tussen 2,3% en 5,6%.

Bronnen

Communiqués de presse Dell

Dell provient de 92% de ses pertes grâce à une croissance à deux chiffres de ses trois activités (L'Usine Nouvelle)