Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuw op Oblis, EG Group : het bedrijf tankt vol met hoogrenderende obligaties

EG Group, voor Euro Garages Group, is door iedereen bekend maar zonder het te weten. Dit Brits bedrijf is een uitbater van benzinestations en is in minder dan 20 jaar tijd sterk gegroeid. Haar financiële dochteronderneming EG Global Finance heeft investeerders benaderd door de uitgifte van 3 nieuwe obligaties in euro en USD, waarvan één met een senior secured.

De groep werd opgericht door de broers van Indiase afkomst Mohsin en Zuber Issa. In 2001 kochten ze een eerste benzinestation in Bury in het noorden van Engeland. Dat werd volledig afgebroken en vervangen door een nieuw met zowel benzinestation als restauratie onder één dak. Momenteel is EG één van de belangrijkste brandstofdistributeurs en uitbater van benzinestations in Europa.

Het bedrijf groepeert momenteel ongeveer 5.200 benzinestations in Europa (waaronder 217 in België) en de Verenigde Staten. Er wordt samengewerkt met andere grote merknamen als Esso, BP, Shell en Texaco, maar ook met KFC, Spar, Starbucks, Subway en Burger King. Deze laatsten staan in voor de verkoop van de niet-benzineproducten. Het bedrijf stelt meer dan 25.000 mensen te werk en realiseert een omzet op jaarbasis van meer dan 20 miljard dollar.

De activiteiten zijn in 3 divisies opgedeeld : EG Fuel (stockage en distributie van brandstof), EG Retail (het netwerk vande stations en de uitbating er van) en EG Business (marketing, getrouwheidsprogrammas‘s, business-to-business verkopen...).

EG Global Finance PLC is de dochter die de obligaties uitgeeft. Recent werden 3 nieuwe obligaties uitgegeven, 2 in euro en 1 in dollar. Een obligatie is "secured". Voor een uitleg over "secured" obligaties, gelieve Oblis School te raadplegen door hier te klikken.

In euro dragen de looptijden tot 7 februari 2024 en 7 februari 2025 met coupons van respectievelijk 3,625% en 4,375%. Deze in dollar loopt tot 7 februari 2025 en draagt een coupon van 6,75%.

In de eerste noteringen op de secundaire markt doen deze obligaties het goed. De eersterangsgegarandeerde in euro tot februari 2025 is verkrijgbaar aan 100,23% van de nominale waarde, waardoor het rendement 4,33% bedraagt. Verkrijgbaar in  coupures van 100.00 euro, heeft ze geen rating bij Standard & Poor’s.