Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Beleggen in luxe via een obligatie van Tapestry

Dit bedrijf onderscheidde zich vorig week in positieve zin op de beurs van Wall Street. Op de eerste plaats door de publicatie van beter van verwachte interimresultaten, maar daarnaast ook nog eens door de aankondiging dat voor 1 miljard dollar eigen aandelen zullen ingekocht worden.

Tapestry, de Amerikaanse modeketen met merken als Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman, maakt donderdagavond de interimresultaten bekend. Een geschikte gelegenheid om eens te kijken naar de obligaties die het bedrijf heeft uitstaan.

Met een jaaromzet van meer dan 5 miljard dollar wordt het grootste deel van de omzet (ongeveer 72%) gerealiseerd via het merk Coach. Dit bedrijf werd in 1941 opgericht en is gespecialeerd in lederwaren.

De naam van Tapestry luidde tot 2017 overigens Coach, maar het management besloot tot de naamsverandering om zo te komen tot een vlag die de lading beter dekt.

Die naamswijziging ging bovendien gepaard met de overname van de Amerikaanse lederspecialist Kate Spade voor 2,40 miljard dollar. Deze acquisitie was positief omdat het Tapestry de toegangssleutel gaf tot veel jongvolwassenen.

2 jaar voordien had Coach schoenenmerk Stuart Weitzman (bekend voor zijn laarzen) overgenomen. Deze is goed voor 7% van de omzet.

De vorige set cijfers, die in februari werd voorgesteld, was gemengd van kwaliteit. Het bedrijf zag zich toen genoodzaakt om de verwachtingen voor het boekjaar 2018-2019 na een teleurstellend tweede kwartaal naar beneden te passen.

In een mededeling sprak CEO Victor Luis zijn tevredenheid over uit de de cijfers, waarbij hij vooral verwees naar de gestegen omzet en brutowinst (bij gelijke rentevoeten) van elk van de merken.

Kate Spade deed het erg boed onder de nieuwe topvrouw Nicola Glass, een damen waar alle consumenten wereldwijd geboeid door zijn.

De verkopen bij deze specialist in handtassen stegen op basis van constante wisselkoersen met 5% tot 269 miljoen dollar, een vooruitgang waar het management zeer tevreden over was. Bovendien overtroffen de synergie-effecten als gevolg van deze overname de verwachtingen. Waardoor het bedrijf tevens zijn andere merken beter kon uitspelen.

Met de cijfers op zak en op basis van de ongewijzigde verwachtingen (een nettowinst per aandeel tussen 2,55 en 2,60 dollar) werd een nieuw programma ter inkoop van eigen aandelen voor een bedrag van 1 miljard dollar goedgekeurd. 

Een obligatie verkrijgbaar aan 97,56%

Met de obligatie van Tapestry die loopt tot 2027 en een vaste coupon van 4,125% werd bijna 9 miljard dollar opgehaald.

Op basis van een koers onder pari aan 97,56% bedraagt het rendement 4,50%.

Deze senior niet-gewaarborgde obligatie heeft bij Standard & Poor’s een rating « BBB- », zijnde het onderste trapje van de categorie Investment Grade.