Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

De primaire markt leeft weer op: Ahold-Delhaize en Kinepolis staan op het punt om nieuwe obligaties uit te geven

De bekende bedrijven Ahold-Delhaize en Kinepolis volgen daarmee het voorbeeld van een paar andere Belgische bedrijven die eerder dit jaar naar de obligatiemarkt kwamen. Het betreft meer bepaald Codic in februari, Atenor in april en Vranken-Pommery en SD Worx in mei. Nu is het de beurt aan Ahold-Delhaize en Kinepolis om obligaties uit te geven. Ook DPG media kondigde eerder deze maand overigens de emissie van een nieuwe obligatie aan.  

Ahold-Delhaize plant de emissie van een lening die voldoet aan de objectieven voor duurzame ontwikkeling (ODO) van de Verenigde Naties

Ahold-Delhaize, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse distributiegroep Ahold en de Belgisch branchegenoot Delhaize, is de nummer één op de Belgische en de Amerikaanse markt voor distributie in de voedingssector. In Europees verband is het bedrijf de nummer twee. Met meer dan 7.000 winkels verspreid over de hele wereld en meer dan 370.000 werknemers is de groep aanwezig op de markt met bijna 20 verschillende merken.

Er is dus een emissie van duurzame obligaties gepland. Meer details zijn nog niet bekend, maar het zou gaan met een looptijd van 7 jaar. Het bedrijf heeft een rating BBB bij S&P en Baa1 bij Moody's, terwijl Delhaize vaak zonder rating naar de markt is gekomen.

In een mededeling op de site geeft Ahold-Delhaize meer details over dit nieuw programma van obligaties die aan meer dan de helft van de opgelegde ODO-voorwaarden voldoen.

Rood tapijt voor obligatie van Kinepolis met looptijd van 7 tot 10 jaar

Ook Kinepolis plant een emissie waarover momenteel nog niet veel bekend is. Het bedrijf organiseert roadshows om ze warm te krijgen voor de nieuwe obligaties. Die roadshows bieden Kinepolis de kans om zich tot in de kleinste details aan de beleggers voor te stellen.

De nieuwe obligatie zou verkrijgbaar zijn in coupures van 100.000 euro.

Oblis zal aanwezig zijn bij de presentatie die Kinepolis in Brussel geeft naar aanleiding van de emissie van de nieuwe obligatie. Zodra meer details bekend zijn, zullen die op de website bekendgemaakt worden.

Cliënten die interesse hebben voor deze obligatie, kunnen alvast contact opnemen via het nummer +32 2 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.

Herinneren we er nogmaals aan dat het noodzakelijk is om een rekening te hebben bij Goldwasser Exchange om te kunnen inschrijven op deze nieuwe obligaties. Het openen van zo'n rekening kan in een wip en een zucht gebeuren.

Open daarom tijdig uw rekening !