Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Dankzij SFR kan Altice Europe de prognoses verhogen, aandeel en obligaties reageren positief

Het tweede kwartaal kan voor Altice Europe als volgt samengevat worden: een verbetering van de operationele prestaties in Frankrijk en Portugal en het optrekken van de vooruitzichten voor het volledige boekjaar.

Altice Europe, moedermaatschappij van de Franse telecomgroep SFR, heeft het goed gedaan tijdens het tweede kwartaal.

De meeste indicatoren van het bedrijf bewogen inderdaad in de juiste richting. Dat was vooral in Frankrijk het geval, waar de groep onder leiding van Patrick Drahi dochter SFR een stijging van de omzet met 4% tot 2,60 miljard euro zag neerzetten. De Ebitda steeg met 10% tot 1,08 miljard euro en dat was volgens de persmededeling een niveau dat nooit eerder werd bereikt.

Op de Franse markt, goed voor meer dan 70% van de omzet van Altice Europe, won de operator niet alleen abonnees, maar kon het volgens Spread Research de bestaande klanten ook beter bijhouden. De gemiddelde omzet per gebruiker, een belangrijke indicator in de sector, is sinds einde 2018 stabiel.

Internationaal steeg de omzet met 3,60% tot 1,01 miljard euro, dit dankzij Portugal (+1,10%) en de Dominicaanse republiek (+1,90%), maar in Israël blijft de situatie moeilijk met een omzet die met 2,60% en een Ebitda die met 2,40% daalde.

De operationele cash flow bij Altice Europe steeg met 27% tot 678 miljoen euro.

Op basis van de goede cijfers werden dus de prognoses voor het volledige boekjaar naar boven aangepast. Er wordt nu gerekend op een groei van de omzet met 5 tot 6% in Frankrijk, ten opzichte van voordien maar 3 tot 5%.

Het bedrijf is ook positief wat betreft het afbouwen van de schulden op het niveau van Altice Luxembourg. Er wordt gemikt op een ratio van de schulden op de Ebitda van 4,25x binnen 20 maanden, tegenover 5,2x einde juni en 5,3x einde maart.

De schuldenafbouw moet vooral komen van organische groei (zonder het afstoten van activa), aldus de analisten van Spread Research.

Altice Luxembourg SA is een dochter van Altice Europe. Deze laatste is een pure holding zonder operationale activiteiten. Altice Luxembourg SA heeft 100% in handen van de telecombedrijven Altice International en Altice France (dat eigenaar is van SFR).

De berichtgeving werd door de beleggers goed onthaald. Het aandeel Altice Europe steeg op de beurs van Amsterdam met  24% tot 4,17 euro. Ook op de obligatiemarkt werd vooruitgang vastgesteld. De obligatie Altice Luxembourg met looptijd tot 15 februari en een coupon van 6,25% steeg van 101,50% naar 104%, waardoor het rendement 5,39% bedraagt.