Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Meevallende resultaten Tenneco, obligatie met coupon van 5% noteert rond pari

Tenneco maakte meevallende cijfers bekend, zowel wat betreft omzet als nettowinst (97 miljoen dollar) werden de verwachtingen overtroffen. De beurskoers steeg op Wall Street in reactie dan ook met 18% maandagavond. De hoogrenderende obligatie heeft dezelfde trends gevolgd. 

Na een tegenvallend eerste kwartaal heeft deze toeleverancier aan de autosector bedrijf de beleggers dus gerust kunnen stellen.

De winst per aandeel bedroeg 1,20 dollar, waar de analisten op maar 0,93 dollar per aandeel hadden gerekend.

De omzet steeg anderzijds met 78% tot 4,50 miljard dollar. Op pro forma basis was er sprake van een stijging met 1%.

Een jaar geleden nam Tenneco branchegenoot Federal-Mogul over. Dit bedrijf leverde een bijdrage van 1,90 miljard dollar aan het omzetcijfer.

Federal-Mogul was tot dan in handen van Icahn Enterprises, het fonds van de activistische belegger Carl Icahn. Het bedrijf bracht merken als Champion (bougies), Wagner (remsystemen) en Goetze (zuigers) met zich mee.

Aan de lijst met bestaande klanten van Tenneco (Caterpillar, Harley-Davidson, Ford Motor..) werden zo bedrijven als Jaguar en Cummins toegevoegd.

Beheersing van de kosten en synergie-effecten

Co-CEO Brian Kesseler voegde er aan toe dat de winstgevendheid op kwartaalbasis verbeterde dankzij een beheersing van de kosten en synergie-effecten.

De beurskoers steeg fors in reactie op de publicatie van de cijfers, maar dat belet niet die koers praktisch gehalveerd is sinds 1 januari. Die koersdaling was te wijten aan de zwakke cijfers die in april werden bekendgemaakt, hoofdzakelijk als gevolg van de zwakke markt voor vervangstukken en een daling van de volumes in China.

Het management verlaagde de vooruitzichten wat betreft de omzet, er wordt nu gerekend op een omzet tussen 17,70 en 18,10 miljard dollar, waar eerst op 18,20 en 18,40 miljard dollar was gerekend.

Obligatie in euro noteert dicht bij pari

De senior niet-gewaarborgde schulden van het bedrijf krijgen bij Standard & Poor’s een rating « BB- ».

De obligatie met looptijd tot 2024 liet in reactie op de cijfers een lichte stijging optekenen.

Aan een koers van 99% bedraagt het rendement 5,20%.