Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

The Walt Disney Company stellen Wall Street teleur mais obligatiemarkten houden hoofd koel

The Walt Disney Company, één van de grootste entertainmentgroepen in de wereld, zag zijn beurskoers woensdag op de beurs van Wall Street met 5% dalen.

Sinds het begin van dit jaar bedraagt de winst nochtans nog altijd 23%. Eind juli werd een slotkoers van 146 dollar opgetekend, waardoor de beurswaarde 243 miljard dollar bedroeg.

Ondanks enkele blockbusters (Avengers, ‘Toy Story 4’…), slaagde het bedrijf er niet in om aan de verwachtingen te voldoen. De nettowinst kwam uit op 1,35 dollar, tegenover 1,87 dollar over dezelfde periode een jaar eerder. De consensusverwachting bij Factset lag op 1,72 dollar, uit een rondvraag gedaan door Bloomberg bleek dat de analisten 1,75 dollar hadden verwacht.

Ondanks een stijging met 33% stelde ook het omzetcijfer met 20,25 miljard dollar teleur. De analisten hadden op 21,45 miljard dollar gerekend.

De oorzaak moet worden gezocht in de investeringen die het bedrijf moest doen in een streaming video dienst Disney+, dat een rivaal voor Netflix moet worden. Ook de integratiekosten van 21st Century Fox wogen op het resultaat, zo verklaarde Robert Iger als president en CEO van The Walt Disney Company.

Richard Trip Miller, oprichter van Gullane Capital Partners, verklaarde aan Bloomberg dat de financiële markten teleurgesteld waren over de resultaten. Wel betroft het een overgangskwartaal voor het bedrijf, gezien de integratie van Fox en de investeringen gedaan in producten voor het grote publiek.

In tegenstelling tot de aandeelhouders keken de obligatiehouders verder dan de neus lang was. De reacties op de obligaties van The Walt Disney Company bleven relatief beperkt.

De obligatie met looptijd tot 1 december 2022 en een coupon van 2,35% noteert aan 101% en dat is niet van de jaarpiek. Het rendement bedraagt zodoende 2%. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar heeft ze een rating ‘A’ bij Standard & Poor’s in de categorie « Investment Grade ».

Bronnen

Walt Disney déçoit au troisième trimestre (Zonebourse.com)

De persmededelingen van The Walt Disney Company