Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe naam bij Oblis: National Cash Register

De lijst met emittenten opgesteld door Oblis werd nogmaals uitgebreid met een nieuwe naam. Het betreft meer bepaald die van NCR of National Cash Register. Het betreft een bedrijf dat in ons dagelijks leven aanwezig is als één van de marktleiders op het vlak van bankautomaten (biljetautomaten) en dat 2 nieuwe obligaties uitgegeven heeft om de bestaande schulden te herfinancieren.

Het bedrijf verkoop betaalterminals of ATM’s (Automated Teller Machine of biljettenautomaten), betaalmachines en gelijkaardige apparaten. Daarnaast levert het bedrijf ook een aantal verwante diensten zoals het beheer van netwerken en servers voor deze ATM’s.

De terminals van NCR worden in heel wat sectoren gebruikt, waaronder de banksector, restaurants, benzinestations, kleinhandel, vliegvelden, stadions, publieke sector…Eén van de belangrijkste concurrenten van NRC is Diebold Nixdorf.

Opgericht 130 jaar geleden en met hoofdzetel in Atlanta in de staat Georgia heeft NCR 34.000 medewerkers. De producten van het bedrijf worden in 180 landen gecommercialiseerd. Vorig boekjaar was er een omzetcijfer van 6,40 miljard dollar. Moody’s rekent voor dit jaar op een omzet van 6,60 miljard dollar.

Op de beurs van Wall Street bedraagt de kapitalisatie 3,90 miljard dollar.

Er werd telkens 500 miljoen dollar opgehaald met obligaties die lopen tot 2027 en 2029 en met coupons van respectievelijk 5,75% en 6,125%. Deze hoge rendementen zijn te wijten aan de speculatieve ratings die de senior niet-gewaarborgde obligaties van deze emittent hebben. Moody’s heeft een rating BB voor deze obligaties, het zijn dus speculatieve leningen.

Op basis van indicatieve koersen van 101,60% en 101,85% bedragen de rendementen respectievelijk 5,50% en 5,875%.

Een deel van de opbrengst zal gebruikt worden om de obligatie met looptijd tot 2021 en coupon van 4,625% terugbetalen, het resterende deel voor het terugbetalen van de kredietlijnen en voor algemene bedrijfsdoeleinden.