Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Iron Mountain plaatst voor 1 miljard dollar aan obligaties

Specialist in dataopslag Iron Mountain, een nieuwe naam in de selectie van Oblis, plaatste voor 1 miljard dollar aan obligaties.

Of het nu gaat om belangrijke commerciële informatie, geologische stalen of kunstwerken, de klanten van Iron Mountain mogen op dit bedrijf rekenen om hun eigendommen te beschermen. Meer hierover staat op de website van het bedrijf te lezen.

Opgericht in 1951 is Iron Mountain onder andere gespecialiseerd in het conserveren en beschermen van documenten, elektronische fiches, medische gegevens en andere bronnen die voor bedrijven belangrijk kunnen zijn.

De oplossingen die dit bedrijf biedt, begeleiden ook de digitale transformatie, opslag in de Cloud evenals het beheren van archiefgegevens, de vernietiging van papieren dossiers en de eliminatie of recyclage van computerapparatuur.

Om deze diensten aan te bieden beschikt Iron Mountain over een opslagruimte van meer dan 8 miljoen m², verdeeld over 1.450 installaties in ongeveer 50 landen die het mogelijk maakt om activa voor een geschat bedrag van 17 miljard dollar (cijfers op 31 maart verstrekt door Moody’s) te beschermen.

Het bedrijf, dat vorig jaar een omzet van 4,20 miljard dollar realiseerde, bedient 225.000 klanten. 95% daarvan zijn bedrijven opgenomen in de Fortune 1000.

Iron Mountain bekleedt een vooraanstaande positie op de markt voor opslag en beheer van informatie in Noord-Amerika, zo gaf Moody’s in juni aan. Dat gebeurde naar aanleiding van de bevestiging van de negatieve outlook of bias voor het bedrijf. De rating bleef anderzijds gehandhaafd op 'Ba3' in de speculatieve categorie.

Moody’s is van mening dat Iron Mountain groei en diversificatie van de portefeuille zal blijven nastreven, waarbij het afbouwen van de schulden op langere termijn zal gebeuren.

De nieuwe senior niet-gegarandeerde obligatie loopt tot 15 september 2029 en draagt een coupon van 4,875%. Ze draagt een rating die 3 streepjes onder de categorie Investment Grade ligt. Standard & Poor’s heeft een rating ‘BB-‘ (met stabiel perspectief).

Ze noteert nu aan 100,75% van de nominale waarde, waardoor het rendement 4,78% bedraagt. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar ligt het rendement in lijn met de gemiddelde rente op de uitstaande schulden van Iron Mountain op 30 juni 2019.