Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe obligatie Anthem verkrijgbaar in coupures van 1.000 dollar

De lijst met emittenten opgesteld door Oblis werd nogmaals uitgebreid met een nieuwe naam. Het betreft meer bepaald die van de Amerikaanse gezondheidsverzekeraar Anthem, die voordien bekend stond onder de naam WellPoint. Dit bedrijf bracht enkele dagen geleden een nieuwe obligatie op de markt verkrijgbaar in coupures van 1.000 dollar.

Deze obligatie van één van de grootste Amerikaanse gezondheidsverzekeraars op basis van het aantal aangeslotenen is nu verkrijgbaar voor het grote publiek. Daarbij dient wel rekening gehouden te worden met de risico’s verbonden aan deze lening. Standard & Poor’s heeft een rating A in de categorie Investment Grade voor dit bedrijf.

De koers noteert momenteel aan 99,73% van de nominale waarde. Op basis van een looptijd tot 15 januari 2025 en een coupon van 2,375% bedraagt het rendement 2,43%.

Anthem, dat 78 miljoen Amerikanen verzekert, plaatste daarnaast ook nog obligaties met looptijden tot 2029 en 2049. Zodoende werd een totaal bedrag van 2,50 miljard dollar opgehaald. Dit bedrag zal aangewend worden voor algemene bedrijfsdoeleinden, zoals de terugbetaling van uitstaande obligaties, de financiering van overnames of de inkoop van eigen aandelen.

De aandelen Anthem noteren op de beurs van Wall Street, waar de beurskapitalisatie ongeveer 63 miljard bedraagt. Sinds het begin van de zomer staat de koers onder druk, meer bepaald sinds de verzekeraar een stijging van de ‘medical loss ratio’ bekendmaakte. Deze indicator geeft de verhouding aan tussen de vergoedingen uitbetaald aan de verzekerden en de ontvangen premies.

De beleggers volgen de evolutie van deze indicator van dichtbij.

In het geval van Anthem stond die indicator in het tweede kwartaal op 86,70%, tegenover 83,40% een jaar eerder. De analisten hadden op 85,70% gerekend. Het management geeft voor die daling 2 redenen: enerzijds de verhoogde taksen op de gezondheidsbelasting en anderzijds onvoldoende terugbetalingen in het kader van het programma Medicaid. Dit is het gezamenlijk programma van de Amerikaanse staten en de federale overheid dat de ziekteverzekering regelt voor mensen met een laag inkomen.

Bronnen

De persmededelingen van Anthem

Health Insurers Sink as Rising Spending Gauge Alarms Investors (Bloomberg.com)