Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatierendementen Vallourec blijven hoog, maar vertonen een dalende trend

De rendementen op de obligaties van Vallourec noteren nog steeds in de buurt van 9% en dat is hoe dan ook een alarmerend hoog niveau. Het goede nieuws is echter dat ze een dalende trend vertonen. Dat werd nog eens extra onderstreept door een belangrijk contract dat deze toeleverancier aan de olie-industrie afsloot op het Arabisch schiereiland.

Het contract met een waarde van 900 miljoen dollar, afgesloten met de Abu Dhabi National Oil Company, werd door de beleggers luid toegejuicht.

Vallourec, wereldleider op de markt voor stalen buizen zonder lasnaad, werkt vooral voor de olie- en aardgassector De producten die het bedrijf maakt, worden vooral gebruikt voor offshore operaties, voor pijpleidingen en voor uitrusting voor putten die in de meest extreme omstandigheden geboord worden.

Abu Dhabi National Oil Company, dat een investering van 15 miljard dollar doet, doet beroep op de Fransen voor de door Vallourec aangeboden oplossingen wat buizen betreft.

Het betreft één van de grootste contracten die Vallourec ooit heeft afgesloten, het heeft de waarde van ongeveer 20% van het verwachte omzetcijfer voor 2019 (+/- 4,4 miljard euro).

Volgens de analisten wordt hiermee bevestigd dat de activiteiten in de oliesector opnieuw aantrekken.

In april haalde Vallourec een contract binnen van TechnipFMC voor de levering van 12.000 ton stalen buizen zonder lasnaad in Brazilië.

Rendement in de buurt van 9%

Op de beurs van Parijs steeg de koers van het aandeel Vallourec tot het hoogste niveau sinds augustus. Anderzijds wegen zowel de handelsoorlogen tussen de Verenigde Staten en China als de olieprijzen op de resultaten.

Een hogere olieprijs is voor de toeleveranciers aan de sector natuurlijk niet onbelangrijk. Hogere prijzen maken dat de bereidheid bij de oliemaatschappijen om te investeren toeneemt. Waardoor de orderboekjes van bedrijven als Vallourec beter gevuld raken.

De obligatie Vallourec 2023 noteert aan 90%, de koers is inmiddels weer met 3 basispunten gestegen tot opnieuw het niveau dat vorige maand werd opgetekend.

Het rendement is teruggevallen tot 9%, tegenover 12% in juli. Dat is nog steeds een hoog rendement, wat de ongerustheid van de beleggers weerspiegelt wat betreft de capaciteit van Vallourec om zijn schulden terug te betalen. Dat wordt bovendien bevestigd door de rating bij Standard & Poor’s (B-).

De kwartaalcijfers, die op 14 november worden bekendgemaakt, zullen door Oblis uiteraard besproken worden.