Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Beleggers enthousiast over nieuwe CEO bij Bed Bath & Beyond

Mary Winston, interim CEO bij Bed Bath & Beyond, ruimt de baan bij het bedrijf. Ze wordt op 4 november opgevolgd door Mark Tritton (ex-Target) aan de top van het bedrijf. Dat gebeurt vijf maanden na het vertrek van Steven Temares onder druk van activistische aandeelhouders.

Mark Tritton was sinds 2016 actief als verantwoordelijke voor de verkopen bij Target, de vijfde Amerikaanse distributiegroep. Hij was ook verantwoordelijk voor een reorganisatie van de winkels aldaar, voor de ontwikkeling van nieuwe merkproducten, voor het design van die producten, voor het promoten van shopping via verschillende kanalen (fysieke magazijnen, websites…). In totaal heeft Tritton 30 jaar ervaring in de distributie, hij werkte voor grote merken als Nordstrom (kleren, schoenen, accessoires), Timberland (kleding voor in de vrije natuur) en Nike (sportartikelen).

De capaciteiten van deze Tritton op het vlak van herdefiniëren van de retailhandel en van het stimuleren van de groei bij grote distributiegroepen en topmerken maken dat hij goed gewapend is voor de taak die hem bij Bed Bath & Beyond wacht in een periode die erg belangrijk is voor de toekomst van het bedrijf. Dat verklaarde voorzitter van de raad van bestuur Patrick Gaston.

Het aantrekken van Tritton komt op moment dat het grote reorganisatieplan wordt ontplooid. Dit strategisch transformatieplan steunt op 4 grote lijnen : (1) stabiliseren en stimuleren van de groei van het omzetcijfer, (2) aanpassen van de kostenstructuur, (3) analyse en optimaliseren van de portefeuille en (4) op punt stellen van de structurele organisatie. De eerste opdracht van de nieuwe CEO wordt het in een hogere versnelling brengen van dit plan.

Hij kan in ieder geval rekenen op de steun van de aandeelhouders. Volgens Reuters heeft Legion Partners Asset Management, één van de activistische fondsen die aandrongen op veranderingen bij het bedrijf, in ieder geval de komst van Tritton verwelkomd.

De obligatie Bed Bath & Beyond 3,749% - 01/08/2024, verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar, noteert nu aan 94,46%. Het rendement bedraagt zodoende 4,11%. Dit rendement weerspiegelt de rating BB+ bij Standard & Poor’s, een rating in de speculatieve categorie.