Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe obligatie Tikehau Capital verkrijgbaar rond de emissieprijs

De senior niet-gewaarborgde obligatie recent uitgegeven door Tikehau Capital met looptijd tot oktober 2026 en een coupon van 2,25% is verkrijgbaar rond de emissieprijs.

Ze kan worden gekocht aan 100,27% van de nominale waarde, waardoor het rendement 2,20% bedraagt.

Met de emissie werd 500 miljoen euro opgehaald, bedrag dat aan bovenkant van de verwachte vork van 300 tot 500 miljoen euro lag. Daarmee werd volgens het bedrijf het vertrouwen uitgedrukt dat de beleggers hebben in de financiële positie van Tikehau Capital. De nieuwe obligaties hebben een rating BBB- in de categorie Investment Grade bij Fitch Ratings.

In een rapport verwees Fitch naar de stevige balans van het bedrijf. Die moet het mogelijk maken dat de rating in de categorie Investment Grade wordt vastgehouden terwijl het bedrijf zijn strategie verder ontplooit. De rating BBB- situeert zich overigens aan de onderkant van de categorie Investment Grade.

Volgens gegevens verstrekt door het Frans bedrijf werden de obligaties geplaatst bij een gediversifieerd publiek van een 100-tal institutionele beleggers. Ongeveer 70% van het aanbod werd opgenomen door internationale beleggers. Tikehau Capital zal het opgehaalde geld gebruiken om bestaande kredieten terug te betalen, ter versterking van de financiële positie en voor de verlenging van de gemiddelde looptijd van de uitstaande schulden.

Tikehau Capital investeert in 4 activaklassen: kredieten (onder andere aan KMO’s), vastgoed (vooral commerciële gebouwen in Europa), private equity (onder andere participaties in producent van waarschuwingsapparatuur voor flitsers Coyote, in vakantieparken Pierre & Vacances Center Parcs, in een dochterbedrijf van EDF, in kuisbedrijf Elis…) en in strategische beleggingen.

Het bedrijf dat in handen is van het management samen met institutionele partners, telt meer dan 480 medewerkers in kantoren in Brussel, Luxemburg, Londen, Madrid, Milaan, New York, Parijs, Seoel, Singapore en Tokyo. Het bedrijf beheerde op 30 juni 2019 23,40 miljard euro, met een eigen kapitaal van 3,10 miljard euro.

Tikehau Capital is genoteerd op de beurs van Parijs, waar de beurskapitalisatie 3 miljard euro bedraagt.