Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Netflix stelt gerust met de aantallen abonnees, ook de obligatiehouders zijn tevreden

Netflix, het bedrijf gespecialiseerd in streaming video, verraste woensdag aangenaam met de kwartaalcijfers. Het aantal abonnees groeide opnieuw en passeerde de kaap van 158 miljoen wereldwijd. De cijfers stelden de beleggers gerust.

Het derde kwartaal gaf een omzet van 5,20 miljard dollar te zien, of een stijging met 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het operationeel resultaat verdubbelde tot 1 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde voluit van nieuwe seizoenen voor successeries als "Stranger Things" en "La Casa de Papel".

De groei van het aantal nieuwe abonnees, een indicator die op de markt van nabij wordt gevolgd, bedroeg 6,80 miljoen en dat was iets onder de 7 miljoen die het bedrijf zelf had verwacht. Maar wel duidelijk boven de 6,26 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Op de Amerikaanse thuismarkt kwamen er 520.000 nieuwe abonnees bij. Daarmee werd echter wel opnieuw aangeknoopt met groei, want in het tweede kwartaal verloor Netflix in de Verenigde Staten 130.000 abonnees.

Het derde seizoen van «La Casa de Papel» in de originele taal weerspiegelde de strategie van het bedrijf om een groter publiek aan te trekken. Deze serie was de meest bekeken in de niet-Angelsaksische wereld, zoals bijvoorbeeld in Latijns-Amerika en Europa. 44 miljoen huisgezinnen zagen de nieuwe serie in de eerste vier weken na de lancering.

«Stranger Things» trok anderzijds in dezelfde periode 64 miljoen kijken.

Netto was er onderaan de streep een winst van 665 miljoen dollar, een stijging met 65% op jaarbasis.

Netflix rekent voor het vierde kwartaal op 7,60 miljoen nieuwe klanten, waarvan 600.000 in de VS. Het laatste kwartaal van het jaar is meestal het beste, maar er moet wel rekening gehouden worden met een toegenomen concurrentie op de markt in vorm van Disney + Apple TV +, HBO Max en Peacock.

Maar Netflix heeft geen schrik van die nieuwkomers, die de groei wat kunnen afremmen. Op langere termijn denkt het management echter te kunnen blijven groeien dankzij de sterke dienstverlening en de grote kansen die op de markt voor het rapen liggen.

In het derde kwartaal verbrandde Netflix 551 miljoen dollar (859 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder). Het bedrijf zal blijven beroep doen op de obligatiemarkt om de groei te financieren. Meestal komt Netflix volgens Bloomberg na de publicatie van de cijfers met nieuwe emissies. Oblis zal de volgende ontwikkelingen van Netflix op dit gebied natuurlijk volgen. 

 

 

Op de obligatiemarkt zijn de bestaande leningen van dit bedrijf goed georiënteerd. De obligatie die loopt tot april 2028 noteert aan 104,20%. Met een coupon van 4,875% bedraagt het rendement van deze lening met rating BB- (high yield) bij Standard & Poor’s 4,30%. Ze is verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar.

Bronnen

De persmededelingen van Netflix