Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Western Digital krijgt klappen op de beurs, obligatie 4,75% geeft licht terrein prijs

In reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers is de koers van Western Digital vorige donderdag met 14% gedaald. De winstwaarschuwing die het bedrijf de wereld instuurde, is de beleggers duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. Op de obligatiemarkt bleef het sentiment eerder neutraal.

Deze producent van hard disks, ook actief in de cloud en in andere vormen van online dataopslag, zag de omzet met 20% dalen tot 4,04 miljard dollar. De Ebitda dook zelfs nog dieper naar omlaag, om uit te komen op 235 miljoen dollar tegenover 1,09 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.

In het segment “flash”, het systeem van opslag dat op grote schaal wordt gebruikt in smartphones, werd een verbetering van de resultaten opgetekend.

In augustus meldde Western Digital een verslechtering van het sentiment in het flash-segment. De bodem zou echter bereikt zijn, zodat de marktsituatie wat verbeterde. Volgens de analisten van Wedbush bleef deze verbetering echter achter op de verwachtingen.

Daarnaast verlaagde het management ook de winstvooruitzichten. En niet te vergeten: CEO Steve Milligan kondigde aan dat hij met pensioen ging.

Western Digital heeft nog enkele belangrijke dossiers die afgehandeld moeten worden. We denken daarbij aan de overname van SanDisk, waardoor het bedrijf in staat is om complete opslagoplossingen aan te bieden op wereldschaal.

CEO Milligan blijft overigens aan boord tot er een opvolger is gevonden.

Het bedrijf kondigde aan dat veel wordt verwacht van mechanische hard disks op basis van helium, met een capaciteit van 16, 18 en 20 Terra. Deze maken gebruik van 9 platforms en zijn veel krachtiger dan de huidige hard disks.

4,36% rendement in dollar

Op de beurs van New York heeft Western Digital een marktkapitalisatie van 15,90 miljard dollar en dat is iets meer dan die van branchegenoot Seagate. Western Digital heeft onder andere een obligatie uitstaan met een looptijd van 7 jaar.

Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar kan deze obligatie gekocht worden aan 102% van de nominale waarde, zodat het rendement op 4,36% kan berekend worden.

Met een rating BB+ bij Standard & Poor’s betreft het een speculatieve obligatie, de rating BB+ situeert zich vlak onder de categorie Investment Grade.

Met de emissie werd 2 miljard dollar opgehaald, zodat de liquiditeit van de lening gegarandeerd is.