Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Faurecia knalt op de beurs van Parijs, wat met de obligatie 3,625% in euro ?

De jongste dagen was het sentiment in de automobielsector wat beter, wat te maken had met het wegebben van de spanningen rond de handelsoorlogen. De koers van Faurecia steeg met 20% op de beurs van Parijs tot het hoogste niveau op jaarbasis.

Blijkbaar liggen de beleggers niet wakker van het feit dat deze toeleverancier met een omzetcijfer van 17,50 miljard euro onder de vleugels van de grootste aandeelhouder Peugeot wordt uitgehaald.

PSA kondigde vrijdag inderdaad aan dat belang van 46% in Faurecia zal verkocht worden, dit naar aanleiding van de fusie met Fiat Chrysler.

Daarmee is voor Faurecia, wereldleider op het vlak van autozetels, een tijdvak dat twee decennia omvatte achter de rug. Peugeot is nochtans maar de vierde klant van het bedrijf, Volkswagen is namelijk nog steeds de grootste klant.

De toenadering tussen Peugeot en Fiat Chrysler reduceert het aantal grote Europese autobedrijven met een breed gamma van 6 naar 5 (Volkswagen, Daimler, BMW et Renault). Dat heeft uiteraard gevolgen voor de toeleveranciers, die het aantal klanten zien dalen. Waardoor druk op de prijzen kan ontstaan.

Vooruitzichten herbevestigd

Faurecia, dat in 2018 qua verkopen en winstgevendheid een recordjaar liet optekenen, verliest zijn grootaandeelhouder op een moment dat de autosector wereldwijd ook geconfronteerd wordt met dalende verkopen. Dat is vooral in China het geval. 

Afgelopen maanden kwamen bedrijven als Plastic Omnium en Continental met winstwaarschuwingen.

Dat is echter niet het geval met Faurecia, dat ondanks een daling van de verkopen in het derde kwartaal, medio oktober de vooruitzichten voor het volledige boekjaar bevestigde. Voor het volledige boekjaar rekent Faurecia op een operationeel resultaat dat boven het sectorgemiddelde ligt.

Een rendement van 3% in euro

Op de obligatiemarkt gedragen de obligaties van Faurecia zich stabiel, wat blijkt uit de evolutie van de koers van de obligatie met een looptijd van 4 jaar.

Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro noteert deze obligatie aan 102%, waardoor het rendement 3% bedraagt.

Volgens Standard & Poor’s, dat een rating « BB+ » heeft, betreft het een speculatieve obligatie op de grens van de categorie Investment Grade.