Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

5 obligaties met weinig verlopen intresten

Regelmatig publiceert Oblis een aantal obligaties waarvan de coupon pas is geknipt of waar dat op het punt staat te gebeuren. Voor de beleggers kunnen deze obligaties interessant zijn omdat er maar weinig intresten zijn verlopen. Hieronder vindt u enkele van deze obligaties uit onze lijst.

We herinneren er nogmaals aan dat de beleggers die in België wonen (fysieke personen) er alle belang bij hebben om te kiezen voor obligaties waarvan het aantal dagen verlopen intrest beperkt is. Voor meer informatie over deze materie kan u terecht op onze website.

Ineos Finance Plc 2,125% 15/11/2025 EUR

In de sectie obligaties uitgegeven in euro vestigen we op de eerste plaats de aandacht op deze obligatie. Ze werd uitgegeven door Ineos Financie Plc, de financiële dochter van Ineos. Deze laatste is een grote speler in de chemiesector. Ineos betaalde enkele weken geleden de rente verschuldigd op de obligatie die nog een looptijd heeft tot 15 november 2025 en die een coupon draagt van 2,215%. De lening in kwestie noteert momenteel iets onder pari, meer bepaald aan 99,17%. Zodoende kan het rendement van de obligatie berekend worden op 2,27%. Ze kreeg een rating BB+ bij Standard & Poor’s, wat wil zeggen dat het een speculatieve obligatie betreft. Wat moeten we weten over dit bedrijf ? Ineos is een wereldspeler op de markt voor petrochemische producten, op die van specialty chemicals en op die van producten op basis van petroleum. Het bedrijf is aanwezig in 26 landen met in totaal 183 fabrieken. Er werken bij het bedrijf ongeveer 22.000 mensen. De omzet op jaarbasis bedraagt 60 miljard dollar.

Peach Property Finance 3,5% 15/02/2023 EUR

Ook de obligatie van Peach Property Finance is in euro, maar dit bedrijf is in een heel andere sector actief. Het betreft hier namelijk een vastgoedbedrijf dat recent een obligatie op de markt bracht. Dat gebeurde meer bepaald op 15 november en de obligatie in kwestie kan gekocht worden met een beperkt aantal dagen aan verlopen intresten die terugbetaald moeten worden. Om wat meer details te geven: met een rating BB- bij Standard & Poor’s loopt ze tot 15 februari 2023. Het rendement kan op basis van een coupon van 3,50% en een coupon van 101% berekend worden op 3,17%. Het bedrag opgehaald door Peach Property Finance, een financiële dochter van Peach Property Group, werd gebruikt voor de aankoop van een portefeuille residentieel vastgoed in Duitsland. Ingeschreven in Zwitserland heeft Peach Property Group zijn hoofdzetel in Keulen, zodat de activiteiten hoofdzakelijk op de Duitse markt gefocust zijn. Die focus ligt dan meer bepaald op gebouwen met een hoog rendement in de stedelijke gebieden. De portefeuille van Peach Property Group bestaat momenteel uit 8.775 appartementen in Duitsland en in de buurt van Zurich.

Hasbro 3,55% 19/11/2026 USD

Bij de obligaties in dollar trok Hasbro recent alle aandacht door een grote emissie op de primaire markt. De speelgoedfabrikant bracht een serie obligaties op de markt waarmee in totaal 2,35 miljard dollar werd opgehaald. De nieuwkomer noteert inmiddels op de secundaire markt, met een lichte korting ten opzichte van de emissieprijs in het geval van de obligatie die loopt tot 19 november 2026. Concreet wil dit zeggen dat de obligatie gekocht kan worden aan 99,52% tegenover een emissieprijs vn 99,71%. Zodoende kan het rendement berekend worden op 3,63%. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar heeft deze obligatie geen rating bij Standard & Poor’s.

Ford Motor Credit 3,683% 03/12/2024 AUD

Ook in Australische dollar is er een obligatie verkrijgbaar met een beperkt aantal dagen aan verlopen intresten. Het betreft meer bepaald een obligatie uitgegeven voor Ford Motor Credit die een coupon draagt van 3,683%. Ford hoeven we u ongetwijfeld niet voor te stellen, de Amerikaanse autoconstructeur heeft de eigenaardige voorkeur om obligaties uit te geven met een coupon van 3 cijfers achter de komma. Dat blijkt ook wanneer u eens kijkt naar de obligaties van Ford die in onze selectie zijn opgenomen.

Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar (+/- 1.230 euro) is het mogelijk om deze obligatie te kopen aan 101%, op basis waarvan het rendement kan berekend worden op 3,46%. Ford Motor Credit is een dochter van Ford Motor Company die zich heeft toegelegd op de financiële dienstverlening. Herinneren we er nogmaals aan dat dat de Royal Bank of Australia (RBA, de Australische centrale bank) in oktober haar basisrente heeft verlaagd tot 0,75%. Op basis van het verslag van de meeting van 5 november zou de Australische centrale bank een nieuwe rentedaling overwegen. De evolutie van de onderhandelingen die worden gevoerd in het kader van de handelsoorlogen tussen de Verenigde Staten en China is eveneens een belangrijke factor die speelt rond de Australische dollar.

Cooperatieve Rabobank UA 7,5% 24/03/2021 ZAR

Voor wie zijn spaarbank wil diversifiëren in de richting van de Zuid-Afrikaanse rand, is er een obligatie van de Nederlandse coöperatieve bank Rabobank die loopt tot maart 2021 met een coupon van 7,50%. Ze biedt een rendement op jaarbasis van 6,83% en dit op basis van een koers van 100,84%. Deze obligatie met een rating A+ bij Standard & Poor’s (categorie Investment Grade) is verkrijgbaar in coupures van 5.000 rand (+/- 310 euro).