Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Tesla 5,30% met looptijd van 6 jaar op weg naar pari ?

Amper een week na het voorstellen van de Cybertruck, de nieuwste aanwinst in het gamma van Tesla, zijn er al in totaal 250.000 bestellingen binnen voor dit voertuig. Deze positieve evolutie kan de koersen van de obligaties van het bedrijf blijven ondersteunen.

 

Zo kon de obligatie 2025, de belangrijkste einddatum, op enkele weken tijd met 7 punten stijgen.

Op basis van een koers nog steeds onder pari (96,30%) bedraagt het rendement meer dan 6%, wat betekent dat de beleggers nog steeds een grote mate van voorzichtigheid in acht nemen.

Een blik op de chart leert dat de opleving in de koers niet toevallig samenvalt met de publicatie van de kwartaalcijfers eind oktober. Het management is er in geslaagd om het vertrouwen terug te winnen door een terugkeer van de rentabiliteit in het derde kwartaal,  het bevestigen van de jaarvooruitzichten en de lancering van de Chinese productie.

Op de beurs van New York is de koers van het aandeel Tesla met meer dan 30% gestegen.

Kan de Cybertruck het positieve sentiment ondersteunen ?

Ondanks de talrijke spottende opmerkingen op de sociale netwerken, werden voor de nieuwe 100% elektrische pick-up van Tesla al meer dan 250.000 bestellingen binnengehaald. Dat gaf CEO Elon Musk in een tweet aan.

Met de Cybertruck gaat Tesla de concurrentie met Ford aan in het segment van de Pick Ups, die zeer populair zijn in de Verenigde Staten. De Cybertruck maakt het gamma van Tesla, dat al bestond uit de Berlines 3 en S en uit de SUV compleet.

De catalogusprijs voor de Cybertruck situeert zich vanaf de basisversie op 39.900 dollar. Slechts 20% van de orders hebben betrekking op dat basismodel, meer dan 80% van de klanten hebben gekozen voor de versies met 2 en 3 motoren die respectievelijk 49.900 en 69.900 dollar kosten.

De eerste leveringen van de Cybertruck, die op het vlak van ontwikkeling een aantal radicale wijzigingen inhoudt wat betreft het koetswerk zonder bochten, zullen niet voor 2021 plaatsvinden, zo lazen we in de gespecialiseerde pers.