Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Op zoek naar rendement: het aandeel Solvay komt in aanmerking

Meer dan ooit zijn spaarders op zoek naar rendement. Tegen de achtergrond van de aanhoudende lage rentevoeten in de eurozone is dat niet bepaald makkelijk. Daarom legt Oblis regelmatig de focus op aandelen die een aantrekkelijk dividend uitbetalen. Vandaag vestigen we de aandacht op Solvay, een Belgisch chemiebedrijf dat meer dan 150 jaar geleden werd opgericht.

Solvay kan uitpakken met een indrukwekkende trackrecord wat het uitbetalen van een dividend betreft. Het bedrijf biedt al 30 jaar een dividend aan dat met de regelmaat van een klok wordt verhoogd. Dat dividend werd overigens alleen maar verhoogd, nooit verlaagd.

Dividend over het boekjaar 2018 3,75 euro
Dividend over het boekjaar 2017 3,60 euro
Dividend over het boekjaar 2016 3,45 euro
Dividend over het boekjaar 2015 3,30 euro
Dividend over het boekjaar 2014 3,16 euro

Zoals Home Invest, dat we vorige week aan u voorstelden, betaalt Solvay zijn dividend in twee schijven  uit. Eerst mogen de aandeelhouders rekenen op een interimdividend, gevolgd door een slotdividend.

Het interimdividend bedraagt meestal 40% van het totaaldividend van het jaar voordien. De hoogte er van wordt aangekondigd op het moment dat de cijfers over het derde kwartaal worden bekendgemaakt. Op donderdag 16 januari 2020 wordt het interimdividend van 1,5 euro bruto uitbetaald.

Een verleidelijk dividend

Op basis van de verwachtingen van FactSet zou het jaardividend 3,86 euro bedragen, waarvan 2,36 euro in mei wordt uitbetaald. Het dividendrendement bedraagt zodoende 3,72%.

Een dividendrendement van dergelijke hoogte doet ongetwijfeld heel wat obligatiehouders watertanden, want zij moeten zich vaak met minder tevreden stellen.

Het resterende deel van het dividend wordt op 26 februari bij de publicatie van de jaarcijfers bekendgemaakt. De uitbetaling zal geschieden na de algemene aandeelhoudersvergadering.

Wie zijn aandelen op rekening heeft staan bij Goldwasser Exchange, zal via Goldwasser Online op de hoogte gebracht van de toekomstige dividenduitbetaling van deze uitgever

Analisten zijn positief voor dit aandeel

Een mooi dividend wordt uiteraard op prijs gesteld in deze periode van lage rentevoeten, daarnaast zijn de analisten ook nog eens positief voor dit Belgische chemiebedrijf.

 

De belangrijkste brokers verwachten volgens Bloomberg een koers van €110,30 euro voor de komende 12 maanden. Op basis van een slotkoers van 97,28 euro woensdagavond zou er dus een stijgingspotentieel van meer dan 10% beschikaar zijn.

Wat moeten we weten over Solvay ?

Solvay is een bedrijf actief in geavanceerde materialen en in chemische specialiteiten. De klanten zijn bedrijven actief in sectoren als luchtvaart, automobiel, batterijen, elektronica, gezondheid, exploitatie van aardgas en olie…

Met hoofdzetel in Brussel stelt het bedrijf ongeveer 27.000 personen te werk in 61 landen. Vorig jaar werd een omzet van 10,10 miljard euro gerealiseerd, waarvan 90% via activiteiten waarin het bedrijf tot de top 3 in de wereld behoort. Op Euronext, waar het aandeel noteert, bedraagt de beurswaarde iets meer dan 10 miljard euro.

De meest recente resultaten van het bedrijf zijn op de website te vinden.

Promotie: bij Goldwasser Exchange krijgen de klanten de kans om dit aandeel te kopen aan een verlaagde makelaarskost van 0,40% op voorwaarde dat het een transactie van minstens 10.000 euro betreft. De verrichting moet worden uitgevoerd voor de sluiting van de beurs op 16/01 tot 17h30