Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Focus op de nieuwe obligatie Sysco Corporation 2,4% 15/02/2030 in dollar

Sysco Corporation, een Amerikaans voedingsdistributeur, heeft een nieuwe obligatie uitgegeven met een coupon van 2,4%. Meteen een nieuwe naam in onze Oblis selectie.

De obligatie, die reeds beschikbaar is op de secundaire markt, noteert bij de eerste verhandelingen onder zijn emissieprijs aan 99,96% van de nominale waarde, dit komt neer op een rendement van 2,41%. Uitgegeven in coupures van 2 000 dollar voor een totale waarde van 500 miljoen, heeft ze een BBB+ rating bij Standard & Poor's.

Sysco Corporation, met hoofdzetel in Houston (Texas), is een distributeur van voedingsproducten en aanverwanten voor de horeca. Ze commercialiseren en verdelen hun producten bij restaurants (traditionele of ketens), gezondheids- en onderwijsinstellingen, nachtverblijven, hotels, industriële traiteurs enz.

Sysco biedt ook een compleet gamma diepgevroren voeding aan, zoals vlees, zeevruchten, bereide schotels, fruit, groenten en kant-en-klare desserten; een volledig gamma droge voeding en conservenvoeding; melkpoducten enz. Ze hebben tevens een zeer gevarieerd aanbod non-food artikelen, zoals papieren producten: servetten, wegwerpborden en -bekers; porceleinen en zilveren vaatwerk; keukenbenodigdheden zoals kookpotten, pannen enz.; keuken- en restaurantuitrusting en reinigingsartikelen.

Met meer dan 69 000 medewerkers baat het bedrijf meer dan 320 distributiecentra uit, en bedienen ze meer dan 650 000 klanten. Ze beschikken over een vloot van 13 000 voertuigen die instaan voor de leveringen.

Het bedrijf is in een tiental landen gevestigd (de VS, Canada, Mexico, Costa Rica, Panama, de Bahama's, Frankrijk, België...) van waaruit ze 81 andere landen bedient.

In het boekjaar 2019, dat eindigde op 29 juni 2019, heeft de onderneming een verkoopcijfer van meer dan 60 miljard dollar gehaald, een exploitatieresultaat van 2,7 miljard en een winst van 1,67 miljard. De laatste beschikbare kwartaalresultaten vindt u hier.