Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Tupperware Brands 4,75% 01/06/2021 in dollar staat onder druk en noteert aan de verkeerde zijde van pari

De obligatie van het iconische Amerikaanse merk Tupperware Brands, met een restduur van iets meer dan een jaar, is niet in goede vorm. Maandagavond werd ze nog aan ongeveer 98% van de nominale waarde verhandeld, maar dinsdag zakte ze naar 85% om zich nadien te herpakken en uit te komen rond 90% (rendement van 13,%).

De reden voor deze plotse, brutale daling? Die ligt in de persmededeling die op 24 februari verspreid werd. Daarin kondigt de Amerikaanse multinational, gespecialiseerd in huishoudgerei en -recipiënten, aan dat de publicatie van hun jaarresultaten 14 dagen zal uitgesteld worden. Zo krijgt de onderneming genoeg tijd om onderzoek te doen naar de boekhoudkundige problemen van hun cosmeticadivisie bij Fuller Mexico.

In de persmededeling zei Chris O'Leary, ad interim CEO van het bedrijf: "We werken aan een snelle oplossing van de problemen bij Fuller Mexico zodat we onze resultaten voor 2019 kunnen finaliseren."

Deze informatie werd ook slecht onthaald op Wall Street, waar het aandeel Tupperware dinsdag zakte, maar woensdag wel weer opveerde.

Al meer dan 70 jaar produceert en verkoopt de onderneming, opgericht door Earl Tupper, de uitvinder van de hermetisch gesloten plastic kom, huishoudgerei en -recipiënten. In 2015 voegde de groep daar ook schoonheids- en verzorgingsproducten aan toe.

Vandaag verkoopt het in Orlando gevestigde bedrijf zijn producten onder zes merken via een netwerk van 2,9 miljoen zelfstandige aan-huis-demonstratrices. De Amerikaanse groep verhandelt zijn bereidings- en opslagproducten voor thuis en in de keuken via het merk Tupperware, en zijn schoonheids- en verzorgingsproducten via de merken Avroy Shlain, Fuller Cosmetics, NaturCare, Nutrimetics en Nuvo.

In de recentst beschikbare jaargegevens staat dat Tupperware Brands een omzet van 2,07 miljard dollar haalde in 2018 en een nettowinst van 156 miljoen. Hun beurskapitalisatie ligt rond 157 miljoen dollar op Wall Street.