Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Succesvolle plaatsing nieuwe obligaties Nestlé verkrijgbaar in coupons van 1.000 euro

Zowel de beurzen als de markt voor High Yield obligaties blijven onder een druk staan op een manier zoals we dat in het verleden zelden hebben meegemaakt. De beleggers zoeken momenteel boven alles zekerheid op hun spaargeld. Dat kan bijvoorbeeld gevonden worden bij de obligatie die dinsdag door Nestlé, de grootste voedingsgroep in de wereld, werd uitgegeven.

Tegen een moeilijke achtergrond is er nog altijd interesse voor obligaties uitgegeven door emittenten van uitstekende kwaliteit. Nestlé heeft zo 2 miljard euro opgehaald via 2 obligaties. Het bedrijf geleid door de Belg Paul Bulcke kwam naar de markt met leningen met looptijden van 6 en 15 jaar.

Zo is er de obligatie met een looptijd van 6 jaar (tot 1 april 2026) die een rendement biedt van 0,867%.

Een dergelijk rendement was enkele weken geleden nog ondenkbaar. Begin dit jaar zou dat rendement zeker negatief zijn geweest. De beleggers zijn dus nog altijd bereid om geld te lenen aan bedrijven met een sterke faam, maar in de huidige macro-economische context zijn ze wel een stuk voorzichtiger geworden.

Nestlé Finance International, dat de nieuwe obligaties in coupures van 1.000 euro ook toegankelijk maakte voor kleine beleggers, wordt beschouwd als één van de veiligste debiteurs in de wereld. Het bedrijf heeft dan ook een rating « AA- » bij Standard & Poor’s.

Aarzel niet om Goldwasser Exchange te contacteren voor meer informatie over deze obligatie op het nummer +32.2.533.22.40 of via info@goldwasserexchange.be.

Wat moeten we weten over Nestlé ?

De Zwitser Henri Nestlé richtte dit bedrijf 150 jaar geleden op. Het is de grootste voedingsgroep ter wereld met eveneens activiteiten in gezondheid en welzijn.

Het bedrijf verkoopt meer dan 10.000 soorten producten die in 413 fabrieken in 85 landen worden gemaakt.

Op commercieel vlak beschikt Nestlé over meer dan 2.000 merken, met als meest bekende Buitoni, Friskies, Galak, Nescafé, Nespresso, Nesquik, Perrier en Purina.

Vorig jaar werd een omzetcijfer van 92,50 miljard Zwitserse frank gerealiseerd (87 miljard euro op basis van de laatste wisselkoersen). Volgens het jaarrapport dat enkele weken geleden verscheen, bedroeg de nettowinst 12,60 miljard Zwitserse frank.