Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

AB InBev brengt 3 nieuwe obligaties uit in eur

Na vorige week Ahold Delhaize komt deze week opnieuw een groot Belgisch bedrijf naar de obligatiemarkt. Ditmaal betreft het bierreus AB InBev, in zijn sector de nummer één in de wereld.

Zoals steeds het geval is, zal Goldwasser Exchange zijn cliënten nauwlettend op de hoogte houden van het inschrijvingsproces. Aarzel niet om ons te contacteren op het nummer +32.2.533.22.40. Op dit nummer kan u ook uw orders doorgeven.

De brouwer pakt uit met 3 nieuwe obligaties die allen verkrijgbaar zijn in coupures van 100.000 euro. De leningen in kwestie lopen tot 2027, 2032 en 2040.

Volgens geruchten die op de markt de ronde doen, zou het verwachte rendement op de kortlopende 2,40% bedragen. Op de langstlopende zou het rendement 3,85% zijn.

AB InBev, dat sterke merken als Jupiler, Budweiser en Stella Artois in portefeuille groepeert, heeft een stevige « Investment Grade » rating bij zowel Standard & Poor’s als bij Moody’s (respectievelijk A- en Baa1).

Winstverwachtingen zijn ingetrokken

AB Inbev, dat vorig jaar een omzet van 52,30 miljard dollar realiseerde, heeft afgelopen donderdag de winstverwachtingen voor het volledige boekjaar ingetrokken.

De oorzaak moet uiteraard gezocht worden bij de uitbraak van het Coronavirus, dat de markten waar de brouwer actief is zwaar heeft getroffen.

Het management had aanvankelijk gerekend op een groei van de nettowinst (8 miljard dollar in 2019) voor het lopende boekjaar. Er was vooral gehoopt op groei in de tweede helft van het jaar, nadat in het eerste kwartaal een terugval op de Chinese markt was vastgesteld.

Bij de publicatie van de jaarcijfers was het management nog uitgegaan van een krimp van de verkopen met 285 miljoen dollar als gevolg van Covid-19. Het operationeel resultaat zou in China anderzijds met 170 miljoen dollar zijn gedaald. Inmiddels heeft het Coronavirus zich ook verspreid in Europa en de Verenigde Staten.

Volgens sommige waarnemers zou een wereldwijde recessie als gevolg van het uitbreken van het virus het afbouwen van de schulden kunnen afremmen. Dat afbouwproces is nu bijna 2 jaar bezig en naar aanleiding ervan werd ook het dividend verlaagd.

In het kader van de schuldenafbouw werd de Australische dochter Carlton & United Breweries verkocht aan de Japanse brouwer Asahi Group Holdings voor iets minder dan 10 miljard dollar.