Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe obligatie Volkswagen Financial Services 3,375% 2028 per 1000 euro blijft dichtbij pari

De nieuwe obligatie Volkswagen, die reeds beschikbaar is op de secundaire markt, met een looptijd van acht jaar blijft dicht bij pari. Ze kan gekocht worden aan 99,9% van de nominale waarde, dit komt overeen met een rendement van 3,39%.

De autobouwer met 12 merken kon recent, net als vele andere emittenten, gebruik maken van een interessante periode op de primaire obligatiemarkt om 2,15 miljard euro op te halen, verdeeld over drie vervaldagen: 6 april 2023, 2025 en 2028. De coupons komen respectievelijk op 2,5%, 3% en 3,375%. Deze obligaties, die u kan terugvinden in onze selectie, zijn allen beschikbaar in coupures van 1000 euro.

De obligaties zijn uitgegeven door Volkswagen Financial Services, een afdeling van de gelijknamige, Duitse constructeur. Met een aanwezigheid in 51 landen groepeert deze entiteit wereldwijd alle financiële diensten van de Volkswagen groep. Ze eist de plaats op van grootste leverancier van financiële diensten voor de autosector in Europa en de tweede plaats in de wereld.

Volkswagen zelf heeft vorig jaar zijn positie van grootste constructeur teruggeclaimd van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Volgens cijfers van de Agence France Presse (AFP) heeft de Duitse autobouwer in 2019 10,97 miljoen voertuigen verkocht (+1,3%), tegenover slechts 10,16 miljoen voor de Frans-Japanse samenwerking (-5,6%).

Uit de laatst beschikbare jaargegevens blijkt dat het bedrijf in 2019 een omzet van 252,6 miljard euro behaalde (+7,1% op één jaar) en een operationeel resultaat van 16,9 miljard (+21,8%).

Ter herinnering: de groep uit Wolfsburg, die net als de andere spelers in de sector geïmpacteerd is door de coronacrisis, verkoopt voertuigen voor het grote publiek. Dit gaat van het basismerk (Seat) over het middengamma (Skoda, Volkswagen) tot de topklasse (Bugatti, Lamborghini...). Daarbuiten zijn ze een belangrijke speler bij de vrachtwagens (Man, Scania...) en verkoopt deze Duitse reus ook moto's van het merk Ducati.