Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nu Belgen moeten thuis blijven: dolfijnen gespot in Ter Kamerenbos

Zowat overal op onze planeet staat de economische activiteit zo goed als stil. En terwijl de mensen moeten thuis blijven, krijgen de dieren vrij spel in onze steden en dorpen.

Er werd een wolf gezien op de besneeuwde pistes van Courchevel, er liep een everzwijn door de verlaten straten van Barcelona, er waagde zich een poema tot in de straten van Santiago de Chili… de dieren profiteren van de rust om rond te kuieren op de plaatsen die normaal door mensen worden ingenomen.

Ook in België liepen sommige soorten in de kijker. In het Ter Kamerenbos, de erg gewaardeerde groene ruimte in de hoofdstad (net tussen de gemeente Ukkel en Brussel-Stad), heeft een koppel dolfijnen zijn intrek genomen.

Volgens mariene biologen zouden de twee walvisachtigen ontsnapt zijn uit een bekend dierenpark en zich momenteel schuil houden in de diepte van het meer van het Ter Kameren bos. Dit tot groot jolijt van de passanten.

Om het grappige duo “Malou” en “Eclair” op gepaste wijze welkom te heten is de Chalet Robinson,dat een adembenemend uitzicht biedt op het bos en het Zoniënwoud, trouwens van plan om voor animatie te zorgen zoals shows voor kinderen. Misschien wordt zelfs de mogelijkheid geboden om tussen de dolfijnen te zwemmen.

Heel binnenkort meer info hierover op OBLIS.