Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

2 nieuwe obligaties van Continental verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro

Gesterkt door geruststellende kwartaalcijfers heeft de Duitse producent van auto-onderdelen Continental dinsdag 2 nieuwe obligaties met een rating Baa2 bij Moody’s uitgegeven. Verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro werd via de 2 tranches samen 1,50 miljard euro opgehaald.

Emittent Coupon Looptijd Omvang (in euro)
Continental AG 2,50% 27/08/2026 750 miljoen
Conti-Gummi Finance BV 2,125% 27/11/2023 750 miljoen

Zo is er bijvoorbeeld de obligatie met een looptijd van 6 jaar uitgegeven door Continental AG met een coupon van 2,50%. Op de secundaire markt noteert ze momenteel aan 100,75%, dus iets boven pari.

De schulden op lange termijn van Continental AG hebben een rating Baa2 bij Moody’s in de rating Investment Grade. Ze worden door Moody’s dus als van goede kwaliteit beschouwd.

Toeleverancier aan de autosector

Dit Duits bedrijf is vooral bekend voor zijn bandenafdeling die elk jaar meer dan 10 miljard euro aan omzet realiseert, maar Continental is actief in de autosector in de breedste zin van het woord. Het bedrijf maakt onder andere het koetswerk van wagens en is bijvoorbeeld ook een leverancier van beveiligingssystemen. Dochter Vitesco Technologies is anderzijds gespecialiseerd in de aandrijving van auto’s. De producten van deze laatste dochter staan bekend om hun milieuvriendelijkheid, efficiëntie en betaalbaarheid.

De divisie ContiTech is op zijn beurt dan weer een producent van talrijke producten in rubber en plastiek.

In de inleiding werd al vermeld dat dat deze toeleverancier aan bedrijven als BMW, Daimler, Ford, Peugeot, Toyota, Nissan, Opel en Porsche enkele dagen geleden meevallende resultaten over het eerste kwartaal bekendmaakte. Deze kwamen aan de bovenkant van de verwachtingen uit, met een omzet die 9,80 miljard euro bedroeg.

Continental is echter actief in een sector die met tal van uitdagingen wordt geconfronteerd. Zo staan de verkopen van nieuwe auto’s al ongeveer 2 jaar onder druk. Vorig jaar werd een omzet van 44,50 miljard euro gerealiseerd.

In een toelichting op de cijfers verklaarde deze concurrent van Michelin, Bridgestone en Goodyear dat de huidige economische onzekerheid het onmogelijk maakt om betrouwbare prognoses af te leveren voor het boekjaar 2020. Het management verwacht dat de ergste gevolgen van de pandemie nog voelbaar moeten worden.