Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Beleggen in 5 Israëlische hoogtechnologische bedrijven

Israël, dat per hoofd van de bevolking het grootste aantal startups telt, is wereldwijd één van de centra van technologische innovatie geworden. Het land is onder andere toonaangevend in veelbelovende sectoren als artificiële intelligentie, e-commerce, biotechnologie en cybersecurity. In de loop van de jaren zijn veel van deze jonge bedrijven naar de beurs van New York getrokken, waar ze nu een notering hebben. Beursvennootschap Goldwasser Exchange stelt zijn lezers hieronder 5 succesverhalen uit de Israëlische technologiesector voor.  

Het land zelf wordt door de hele wereld erkend als een voorbeeld wat ondernemerschap betreft. Israël verdient zijn status als « startup land » ten volle. De buitenwereld beschouwt Israël als een land dat zelf ook handelt en denkt als een startup. De visvijver van de jonge veelbelovende bedrijven is momenteel goed voor ongeveer 10% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) en voor de helft van de export.

Op de beurs van Wall Street, en dan op de eerste plaats op de technologiebeurs Nasdaq, noteren een 70-tal Israëlische bedrijven. Alleen de Verenigde Staten zelf, Canada en China overtreffen dit aantal. We stellen u vandaag 5 van die bedrijven voor, het betreft meer bepaald Wix, Fiverr, Cyberark, ReWalk Robotics en Caesarstone.

Naam Koers op 19/05/2020 Koersdoel binnen 12 maanden  (*) Beurskapitalisatie in $
Wix 191,68 $ 198,69 $ 10,50 miljard
Fiverr 63,30 $ 52,29 $ 1,88 miljard
Cyberark Software 96,07 $ 112,06 $ 3,64 miljard
ReWalk Robotics 1,36 $ 3,50 $ 14,87 miljoenen
Caesarstone 10,37 $ 12,50 $ 356,74 miljoenen
 

Wix 

Wix is één van de bedrijven die het meest in het oog springen tussen de Israëlische bedrijven op de beurs van Wall Street. Het sterproduct is een platform dat andere bedrijven toelaat om op een makkelijkere manier een eigen website te maken. De beurskapitalisatie van Wix bedraagt meer dan 10 miljard dollar.

Het bedrijf werd in 2006 door 3 geniale breinen (Avishai Avrahami, Gig Kaplan et Nadav Avrahami) opgericht. In de loop van de jaren is Wix uitgegroeid tot veel meer dan een simpele bouwer van websites. De verschillende oplossingen van het bedrijf laten bedrijven toe om te communiceren met hun klanten, om hun producten te verkopen, om betalingen online te doen, om merken uit te bouwen via het ontwikkelen van een gepersonaliseerd logo of om eigen promotievideo’s te maken. Allemaal mogelijkheden die het leven van een KMO makkelijker maken. Actief in 190 landen heeft Wix meer dan 150 miljoen gebruikers.

Fiverr 

Een andere Israëlische success-story is Fiverr, een bedrijf dat een 10-tal jaar geleden werd opgericht door Micha Kaufman en Shai Wininger. Deze hadden de bedoeling om de bedrijfswereld op een andere (lees: betere) manier te laten functioneren.

Met meer dan 2,40 miljoen actieve klanten brengt dit bedrijf zowel grote als kleine ondernemingen in contact met zelfstandigen  (freelancers) die over veelgevraagde kwaliteiten beschikken. Die freelancers kunnen in tal van domeinen actief zijn, op de eerste plaats in de digitale sector. Bent u zoek naar een redacteur, een graficus die in staat is om een logo te ontwerpen of een regisseur van een videoclip? Fiverr is dan de plaats waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.

Vorig jaar is Fiverr naar de beurs van New York gekomen, waar de beurswaarde momenteel ongeveer 2 miljard dollar bedraagt.

Cyberark Software

Cyberark Software werd opgericht door Alon Cohen en Udi Mokadi, waarbij deze laatste nog steeds de CEO van het bedrijf is. De specialiteit van het bedrijf is beveiliging, het verkoopt wereldwijd diensten om informaticasystemen te beveiligen. De klanten kunnen via de technologie van Cyberark onder andere cyberaanvallen voorkomen.

De softwareoplossingen van het bedrijf zijn gefocust op de bescherming van privé-rekeningen. Deze zijn namelijk één van de geliefkoosde doelwitten van hackers. Cyberark Software  heeft vooral klanten in de financiële sector, maar ook in de energiesector, de distributie, de gezondheid enzovoort. Ook overheidsorganisaties zijn in het klantenbestand opgenomen.

Dit bedrijf kwam in de zomer van 2014 naar de beurs van Wall Street, waar de beurskapitalisatie momenteel 3,80 miljard dollar bedraagt. Overigens is Cyberark niet het enige Israëlische beveiligingsbedrijf dat op de Amerikaanse beurs noteert. Ook het welbekende Checkpoint heeft daar een beursnotering.

ReWalk Robotics 

Israëlische bedrijven, zowel de startups als de meer volwassen bedrijven, staan ook hoog aangeschreven in de medische sector. ReWalk Robotics, bij het begin van de eeuw opgericht door Dr. Amit Goffer, is één van de speerpunten in de Israëlische medische technologie.

Door gebruik te maken van een exoskelet heeft ReWalk Robotics een bionisch hulpsysteem ontwikkeld dat toelaat dat mensen met letsels aan de ruggengraat rechtop kunnen lopen. Meer zelfs: ze kunnen zelfs trappen nemen in beide richtingen.

Uitgerust met dit ‘pantser’ was de Britse Claire Lomas de eerste verlamde persoon die er in slaagde de marathon te lopen bij de paralympische Spelen in Londen. Het bedrijf is momenteel 14 miljard dollar waard.

Caesarstone 

Caesarstone ontwerpt en verkoopt elegante en duurzame oppervlakten in kwarts voor aanrechten in de keuken, lavabo’s, vloeren,  muren en  algemene interieurversiering.

Opgericht in 1987 door de Kibbutz Sdot Yam, dat zijn meerderheidsbelang in het bedrijf heeft verkocht bij de beursintroductie, verkoopt Caesarstone zijn producten over de hele wereld. Veel aandacht gaat daarbij uit naar het segment van luxewoningen in de Verenigde Staten. Het bedrijf beschikt over verschillende fabrieken in Israël en de Verenigde Staten.

Wie wil investeren in één van deze aandelen of beroep wil op onze diensten voor meer informatie over deze bedrijven, kan ons contacteren op het nummer +32.2.533.22.40 of via info@goldwasserexchange.be.

Bron:

(*) Op basis van analyses van Bloomberg