Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe obligatie in euro voor vastgoedpromotor Extensa

Extensa Group, een speler op de vastgoedmarkt die hoofdzakelijk actief is in België en Luxemburg, brengt een nieuwe obligatie uit. Oblis gaat even dieper in op de details van deze operatie.

Zoals begin deze week al op Oblis werd aangekondigd, zal de obligatie een looptijd van 4 jaar hebben en een rendement in de buurt van 3,50%.

Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro zal de lening in kwestie geen rating hebben. Extensa heeft die trouwens ook niet aangevraagd.

De vastgoedpromotor, die onder andere actief is in de ontwikkeling van de site Tour & Taxis in Brussel, verwacht met deze obligatie minstens 30 miljoen euro op te halen.

Zoals steeds het geval is, zal Goldwasser Exchange zijn cliënten nauwlettend op de hoogte houden van het inschrijvingsproces. Aarzel niet om uw orders door te geven op het nummer +32.2.533.22.40 of op het mailadres info@goldwasserexchange.be.

Een geschiedenis van meer dan een eeuw

Met een geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat, is Extensa een vastgoedontwikkelaar die vooral actief is in de uitbreiding en verdichting van steden. Dat gebeurt door het bouwen van multifunctionele stadskwartieren. Het actieterrein bestrijkt hoofdzakelijk België en het Groothertogdom Luxemburg.

De promotor onderscheidt zich vooral door zijn portefeuille van hoge kwaliteit, met sterke nadruk op duurzaamheid en op respect voor het patrimonium.

Meest in het oog springend is natuurlijk de site van site Tour & Taxis in Brussel, waarvan de Gare Maritime het grootste houten kantorencomplex in Europa is. Ook het residentieel project Riva langs het kanaal verdient een vermelding, alle beschikbare ruimten in dit project zijn al verkocht. Cloche d’Or in Luxemburg en Bomonti in Istanbul behoren eveneens tot de paradepaardjes van de groep.

Extensa, dat in veel steden samenwerkt met publieke of private partners, realiseerde in 2019 een nettowinst van 29 miljoen euro.

Het bedrijf is sinds 1998 voor 100% in handen van de Belgische holding Ackermans & van Haaren. Deze laatste is gekend voor haar brede waaier aan activiteiten.