Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Eerste obligatie in twee tranches voor Signify (ex-Philips Lighting)

Signify, toonaangevend in verlichting, heeft recent een lening afgerond in twee schijven. De obligaties, die beide beschikbaar zijn in coupures van 100.000 euro, hebben een "BBB-" rating in de "Investment grade" categorie bij Standard & Poor's.

Het Nederlandse bedrijf, dat tot voor kort nog Philips Lighting heette, heeft 1,275 miljard euro binnengehaald om de overname van Cooper Lighting te financieren voor 1,4 miljard dollar. Met deze aankoop, die in maart werd gefinaliseerd, krijgt het bedrijf meer voet aan de grond op de Noord-Amerikaanse markt.

Emittent Coupon Looptijd Emissiewaarde (in EUR)
Signify NV 2% 2024 675 miljoen
Signify NV 2,375% 2027 600 miljoen

Bij de obligatie Signify met een looptijd van zeven jaar bij voorbeeld zijn er weinig koersschommelingen bij de eerste verhandelingen op de secundaire markt. Beleggers kunnen kopen aan 99,30% van de nominale waarde, wat overeenkomt met een rendement van 2,49%.

Signify is een Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerp, de productie en de verkoop van verlichting(oplossingen). Ze ontstond in 2016 na de afsplitsing van de verlichtingsafdeling van Philips, die dan onder het label Philips Lighting werd gegroepeerd. De afsplitsing van het moederbedrijf ging gepaard met een beursintroductie in Amsterdam.

Philips Hue, Interact, Modular...

Signify blijft de merknaam Philips gebruiken in het kader van een licentieakkoord voor hun verlichtingsproducten voor professionelen en particulieren, het gamma Philips Hue voor de intelligente woning is daar een voorbeeld van. Het label Interact spitst zich dan weer toe op het IoT (het Internet of Things), of in andere woorden: het verzamelen en delen van gegevens tussen lichtpunten, sensoren en apparaten die geïntegreerd zijn in aan elkaar gelinkte verlichtingssystemen. Met Interact kunnen gegevens (big data) verwerkt en geanalyseerd worden, en wordt er aan machine learning gedaan. Signify werkt in de sector van de high end verlichtingsproducten (het merk Modular) en de architecturale verlichting (het merk Color Kinetics).

Uit de laatst beschikbare jaargegevens blijkt dat het bedrijf vorig jaar een omzet van 6,25 miljard euro realiseerde en een nettowinst van 267 miljoen. De recentste kwartaalresultaten vindt u hier.