Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Publity AG: een coupon van 5,50% voor de nieuwe obligatie verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro

De Duitse vastgoedgroep Publity heeft onlangs 100 miljoen euro opgehaald via een obligatie met een looptijd van 5 jaar. Verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro heeft deze obligatie geen rating.

De lijst met emittenten opgesteld door Oblis werd zodoende nogmaals uitgebreid met een nieuwe naam. De obligatie van Publity biedt de belegger dus een nieuwe kans om zijn portefeuille te diversifiëren. 

Ze kan gekocht worden aan 101% van de nominale waarde, waardoor het rendement in euro op jaarbasis iets onder 5% ligt.

Omdat Publity geen rating heeft aangevraagd, heeft het bedrijf die ook niet gekregen van de grote ratinghuizen.

Het ontbreken van een rating heeft ongetwijfeld het rendement naar omhoog gebouwd. De nieuwkomer mag dan ook als een High Yield obligatie worden beschouwd. De relatieve kleine omvang van de emissie kan ook aanleiding geven tot een gebrekkige liquiditeit. De lening in kwestie kan dus moeilijker verhandelbaar zijn.

In een mededeling verklaarde het bedrijf, dat een beurswaarde heeft van meer dan 500 miljoen euro, dat de opbrengst zal gebruikt worden voor zowel het terugbetalen van een converteerbare obligatie als voor het financieren van de toekomstige groei.

Wat moeten we weten van Publity 

Opgericht op het einde van vorige eeuw is Publity AG gespecialiseerd in commercieel vastgoed en in kantoren op de Duitse markt. Het bedrijf, waarvan de waarde van de portefeuille op meer dan 1,10 miljard euro wordt geraamd, is binnen de vastgoedsector zowel actief in aankoop, ontwikkeling als verkoop van eigendommen. Deze zijn vooral gelegen in grote steden zoals Frankfurt, München, Keulen, Düsseldorf, Hamburg en Stuttgart.

Met meer dan 1.150 transacties in de afgelopen 7 jaar (532 aankopen – 618 verkopen) is Publity één van de meest actieve spelers op de Duitse vastgoedmarkt.

Publity AG is via zijn aanbod van vastgoedfondsen ook actief als belegger. In totaal heeft het bedrijf 5,50 miljard euro onder beheer.

Het meest recente boekjaar werd afgesloten met een winst van 64 miljoen euro.