Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie Chemours 4% 2026 te koop onder pari

De obligatie Chemours 4% 2026 kan onder pari gekocht worden aan ongeveer 89% van de nominale waarde, wat een rendement van 6% geeft. Dit ligt in lijn met de "B" rating ("High yield") bij Standard & Poor's. De lening van dit Amerikaanse chemiebedrijf heeft hiermee wel terug aangeknoopt met haar niveau van voor de Covid-19 crisis. Tijdens de epidemie was de koers tot op 64% van de nominale waarde weggezakt.

Chemours, een specialist in titaniumtechnologie, gefluoreerde producten en chemische oplossingen, heeft met deze obligatiebon 450 miljoen euro opgehaald. Zoals wel vaker het geval is bij emissies met een hoog rendement, heeft ook hier de emittent zich het recht voorbehouden om de lening vervroegd terug te betalen, namelijk in 2021 aan 103% van de nominale waarde (bekijk de obligatiefiche voor meer details hieromtrent).

Chemours ontstond in 2015 als een spin-off van het bedrijf DuPont Nemours, dat reeds 200 jaar ervaring heeft in de sector. De naam Chemours weerspiegelt de connectie die de groep heeft met de chemie als wetenschap in combinatie met de historische familienaam Nemours.

Chemours is de uitvinder van Teflon, een fluorpolymeer dat vandaag veel gebruikt wordt in kookgerei (anti-kleef eigenschappen), maar ook in textiel (dat daardoor waterafstotend en aangroeiwerend wordt), communicatiekabels, auto-onderdelen en de luchtvaart.

Naast Teflon heeft de groep nog heel wat andere producten ontwikkeld die we terugvinden in plastic en kleding, koelingssystemen en airco, mijnbouw, en verder nog in allerlei activiteiten die gelieerd zijn aan industriële productie.

Andere merknamen die ze commercialiseren zijn bijvoorbeeld Ti-Pure (kleurpigmenten voor de kleding-, plastic- en laminaatmarkt), Krytox (high performance smeermiddelen), Viton (rubberen afdichtingen, uurwerkbandjes en andere draagbare, elektronische accessoires), Opteon (koudemiddelen), Freon (koelvloeistoffen) en Nafion. In 2019 haalde Chemours de lijst van Newsweek waarop de bedrijven met de meeste verantwoordelijkheidszin in de Verenigde Staten staan.

Vorig jaar realiseerde de in Delaware (VS) gevestigde groep een omzet van 5,5 miljard dollar met momenteel een beurskapitalisatie op Wall Street van circa 2,5 miljard dollar. Het bedrijf stelt ongeveer 7.000 mensen tewerk verspreid over 30 productiesites van waaruit ze bijna 3.700 klanten bedienen in meer dan 120 landen.