Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire markt. Sommige daarvan kunnen redelijk snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u terug in onze selectie.

VERTICAL MIDCO GMBH | VERTICAL HOLDCO GMBH | VERTICAL US NEWCO – Deze drie emittenten worden op de primaire markt verwacht in het kader van de overname van thyssenkrupp Elevator, de afdeling "Liften" van het Duitse conglomeraat thyssenkrupp, voor 17,2 miljard euro. De koper is een consortium van de private equity firma's Cinven en Advent International. De drie onderafdelingen worden zowel verwacht in het schuldensegment van euro als van dollar. De roadshows startten op 24 juni en zullen op 1 juli afgesloten worden. De nieuwe obligaties hebben een "High yield" notering en een looptijd tussen 7 en 8 jaar. Op dit moment zijn de andere voorwaarden (coupon, emissieprijs, rendement...) nog niet vastgelegd.

TAKEDA PHARMACEUTICAL – Het grootste Japanse farmaceutisch bedrijf Takeda Pharmaceutical wordt in het "Investment grade" segment verwacht met een emissie in verschillende schijven, in zowel euro als dollar. De groep wil zich in dollar op heel lange termijn financieren, want de looptijden van de leningen zouden tussen 10 en 40 jaar liggen. Voor de nieuwe effecten in euro liggen de vervaldagen minder ver in de toekomst, ze zouden uitkomen in een vork tussen 7 en 20 jaar.

PVH CORP – Met een "Baa3" rating bij Moody's en dus eveneens in de "Investment grade" categorie zou de Amerikaanse groep PVH, het moederhuis van de merken Tommy Hilfiger en Calvin Klein, gedurende de volgende uren de beleggers moeten aanspreken voor een lening in dollar waarvan de waarde tussen 500 miljoen en één miljard zou liggen. Momenteel zijn er weinig andere details voor handen.

DEDALUS – Volgens bronnen op de marktvloer plant Dedalus, een industriële groep die gespecialiseerd is in software voor de gezondheidssector, de emissie van een obligatielening. De opgehaalde fondsen zouden moeten dienen om de overname te financieren van een deel van de HealthCare activiteiten van Agfa-Gevaert met een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro. De aankoop, die begin dit jaar werd aangekondigd, werd op 5 mei afgerond.

WOLTERS KLUWER – Het Nederlandse, professionele uitgeversbedrijf Wolters Kluwer is de markt opgegaan met een nieuwe obligatie die loopt tot 3 juli 2030. Met respectievelijke ratings van "Baa1" en "BBB+" bevindt de lening zich zowel bij Moody's als bij Standard & Poor's in de "Investment grade" categorie. Tot op heden zijn nog geen andere parameters bekend, we hebben het dan over het gewilde bedrag, de coupon, de emissieprijs en dus ook het rendement bij emissie.