Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Focus op de perpetual in euro van Infineon Technologies met coupon van 2,875%

Vandaag focussen we ons op de perpetual van de Duitse producent van halfgeleiders Infineon Technologies met een coupon van 2,875%. Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro noteert deze obligatie momenteel onder pari.

Dinsdag noteert de lening in kwestie van deze chipproducent aan 97,50%

Zoals vaak het geval is bij perpetuals behoudt de emittent zich het recht voor om de obligatie vervroegd terug te kopen op vooraf bepaalde data. Deze worden aangegeven in de prospectus.

De eerste « call » kan binnen vijf jaar uitgeoefend worden aan een koers van 100%. Indien Infineon Technologies AG de call niet uitoefent, wordt de coupon van de obligatie variabel (zie de fiche van deze lening voor meer details). 

Met een omvang van 600 miljoen euro heeft deze emissie een rating « BB » in de speculatieve categorie bij Standard & Poor’s, wat twee streepjes minder is dan de rating van de senior obligaties van dit Beiers bedrijf.

S&P heeft bij het toekennen van de rating uiteraard rekening gehouden met het feit dat in geval van een faillissement de bezitters van achtergestelde obligaties pas aan de beurt komen na de bezitters van senior obligaties. In laatste instantie volgen dan de aandeelhouders.

Daar staat tegenover dat achtergestelde obligaties een aantrekkelijker rendement bieden. Voor meer informatie over dit onderwerp kan u terecht op Oblis School, waar in een artikel het verschil tussen senior en achtergestelde schulden haarfijn wordt uitgelegd.

Wat moeten we weten over Infineon Technologies

Met een omzetcijfer van meer dan 8 miljard dollar mag Infineon Technologies tot de wereldleiders op het vlak van halfgeleiders genoemd worden. Deze worden onder andere gebruikt voor elektrische auto’s, voor industriële automatisering en voor connectiviteit bij het Internet of Things.

De gebruikte componenten zijn met het oog weliswaar nauwelijks zichtbaar maar ze zijn onmisbaar geworden in het dagelijks leven, ze dragen bij tot een betere toekomst en maken de wereld makkelijker, veiliger en groener. Meer hierover kan u lezen op de website van deze spin-off van Siemens.

Onlangs kwam dit bedrijf met globaal 41.400 medewerkers in het nieuws door het samenwerkingsverband afgesloten met de Californische start-up Blumio, een bedrijf dat hoofdzakelijk gespecialiseerd is in de bewaking van de gezondheid van het hart.

Het akkoord heeft betrekking op de ontwikkeling en commercialisatie van een draagbare en niet-invasieve bloeddruksensor.

Volgens Infineon Technologies wordt het marktaandeel voor deze technologie met draagbare apparatuur voor hartbewaking wereldwijd op 45 miljard dollar geschat. Het grote voordeel is een continu, uiterst precies toezicht en dat zonder gebruik van een armband.

Infineon Technologies is er in geslaagd om zijn technologie te laten toevoegen aan de laatste generatie smartphones van Google (Pixel 4 en Pixel 4XL).

Bron

L'Usine Nouvelle, Infineon étend sa technologie de détection radar à la mesure de la pression artérielle