Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

PROSUS – Prosus, de internationale divisie van de internetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse mediaconglomeraat Naspers, praat met een aantal beleggers om de emissie van een obligatielening in verschillende schijven, in euro en dollar, af te ronden. De lening in dollar zou een looptijd hebben van 30 jaar, de obligaties in euro zouden looptijden van 8 en 12 jaar hebben. De nieuwe obligaties zouden een "Investment grade" notering krijgen bij Standard & Poor's en Moody's, met respectievelijke ratings van "BBB-" en "Baa3". Prosus staat genoteerd op de Beurs van Amsterdam met een beurswaarde van 133 miljard euro, en heeft participaties in het Chinese internetconglomeraat Tencent.

INTRUM AB – Volgens bronnen op de marktvloer is de Zweedse onderneming Intrum AB, Europees leider in schuldvorderingen, van zins een lening te plaatsen met een looptijd van vijf jaar voor een bedrag van 500 miljoen euro. Met een voorlopige rating van "Ba2" bij Moody's en "BB" bij Standard & Poor's zal het ongetwijfeld een obligatie in de "High yield" categorie worden.

THE CENTRAL AMERICA BOTTLING CORP. – Deze multinational die gespecialiseerd is in het bottelen van drank is actief in het segment van de schulden in dollar. Bij de operatie in kwestie gaat het om de emissie van een lening waarvan de vervaldag op 31 januari 2027 zou worden vastgelegd. Op basis van de momenteel beschikbare gegevens zou de coupon rond 5,75% liggen, wat in lijn is met de "Ba2" rating ("High yield") bij Moody's. The Central America Bottling Corp. heeft Pepsi, Ambev en Beliv als belangrijkste klanten.

DIAMOND RESORTS INTERNATIONAL – Diamond Resorts, dat zijn klanten ongewone en uitzonderlijke bestemmingen, evenementen en ervaringen aanbiedt, wil zijn lening in dollar met looptijd tot 28 juli 2026 afronden. De coupon zou rond 9,5% liggen, wat overeenstemt met de huidige "B3" rating ("High yield") bij Moody's. Het Amerikaanse bedrijf bezit een wereldwijd netwerk van meer dan 379 vakantiebestemmingen in 35 landen.

CROWN PARENT LLC – Deze Amerikaanse holding wil zich op zijn thuismarkt laten financieren, in dollar dus, via een lening met een looptijd van 5,5 jaar. Het beoogde bedrag zou 500 miljoen zijn. Het bedrijf, dat via zijn verschillende filialen actief is in het bedenken en ontwikkelen van software voor de toeleveringsketen, heeft nog geen verdere details bekend gemaakt.