Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Faurecia blaakt van optimisme voor de tweede helft van het boekjaar, wat met de obligatie 3,125% in euro ?

De Franse toeleverancier aan de auto-industrie Faurecia, marktleider in verschillende segmenten van zijn sector, kijkt vol vertrouwen naar de resterende maanden van dit boekjaar. Het management rekent namelijk op een snel herstel van de activiteiten. Op de obligatiemarkt noteert de lening met een looptijd van 6 jaar momenteel rond pari.

Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro en met een coupon van 3,125% heeft deze obligatie een rating« BB » bij Standard & Poor’s. Deze rating situeert zich aan de bovenzijde van de speculatieve categorie.

Op het hoogtepunt van de crisis was de koers van deze lening diep gevallen, maar momenteel noteert ze niet zo ver meer van haar historische piekkoers op 105%. De resultaten die het bedrijf maandagmorgen bekendmaakte, kunnen mogelijk de hausse verder ondersteunen.

Faurecia is als toeleverancier aan de autosector vooral gespecialiseerd in zetels, dashboards en communicatiesystemen. Belangrijke klanten zijn Volkswagen, Ford en Renault Nissan. 

Deze constructeurs moesten vanwege het Coronavirus hun fabrieken tijdelijk sluiten, waardoor ook de verkoop van onderdelen fors daalden. Het eerste halfjaar moest Faurecia zodoende een verlies van 433 miljoen euro slikken, tegenover een winst van 346 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar.

In Azië is sprake van een sterk herstel. Sinds mei ligt de verkoop van Faurecia in China, dat goed is voor een kwart van het jaarlijks omzetcijfer, boven het niveau van vorig jaar. Het bedrijf verwacht dan ook opnieuw winstgevend te worden in de tweede helft van dit jaar.

Om dat doel te bereiken, heeft het bedrijf de gepaste maatregelen genomen om de financiële positie te versterken. Op jaarbasis werd het bedrag voorzien voor investeringen met 40% gereduceerd. Daarnaast werd ook een grondige reorganisatie doorgevoerd die het bedrijf dit jaar ongeveer 230 miljoen euro zal kosten.