Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Faurecia haalt op de obligatiemarkt één miljard euro op

Toeleverancier aan de auto-industrie Faurecia heeft dinsdag 1 miljard euro opgehaald via de emissie van een nieuwe obligatie met een looptijd van 8 jaar. Deze heeft een rating « BB » bij Standard & Poor's.

Het bedrijf stelde de beleggers gerust met de halfjaarcijfers die maandag werden gepubliceerd (meer hierover in het artikel dat door Oblis werd gepubliceerd).

Faurecia, marktleider wat betreft autozetels en dashboards, plaatste een nieuwe obligatie met een coupon van 3,75%. De koers van deze nieuwe lening noteert rond pari. De rating « BB » bij Standard & Poor's situeert zich aan de bovenzijde van de speculatieve categorie.

Tevens besliste het bedrijf, dat onder andere Volkswagen, Ford en Renault Nissan tot zijn klanten mag rekenen, om de uitstaande obligatie met looptijd tot 2025 uit te breiden. De koers van deze obligatie, eveneens verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro, situeert zich rond 98%. Het rendement kan zodoende berekend worden op bijna 3%.

In een persmededeling verklaarde het bedrijf, dat vorig jaar een omzet van bijna 18 miljard euro en een nettowinst van 346 miljoen euro realiseerde, dat de opbrengst van de emissies zal gebruikt worden voor de terugbetaling van een kredietlijn.

Met de bovenstaande twee emissies heeft Faurecia 300 miljoen euro meer opgehaald dan aanvankelijk was voorzien. Zo wordt een duidelijk signaal gegeven dat de marktomstandigheden voor het bedrijf goed zijn en dat de beleggers veel interesse hebben voor de obligaties van Faurecia.

Wat moeten we weten over Faurecia ?

Faurecia is als toeleverancier aan de autosector wereldleider in een paar segmenten van die markt, zoals zetels en dashboards. Sinds de overname van het Japanse Clarion Electronics (2 jaar geleden) zijn ze dat ook van navigatiesystemen, autoradio’s - gewone en boordsystemen.

De groep, die tot de 10 grootste in de autosector mag gerekend worden, vermeldt op zijn internetsite dat één wagen op drie uitgerust is met technologie van Faurecia.