Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Twee nieuwe obligaties voor het Amerikaanse Calpine

De Amerikaanse elektriciteitsproducent Calpine heeft net twee nieuwe leningen geplaatst op de primaire markt. Doordat de operatie zo goed werd onthaald door de beleggers kon het bedrijf 500 miljoen dollar meer ophalen dan eerst vooropgesteld was.

Emittent Coupon Looptijd Bedrag (in USD)
Calpine Corp. 4,625% 01/02/2029 650 miljoen
Calpine Corp. 5% 01/02/2031 850 miljoen

Bij de eerste verhandelingen op de secundaire markt doen de obligaties het goed.

De obligatie Calpine Corp. 5% 2031 wordt bijvoorbeeld aan 100,26% van de nominale waarde verhandeld, een lichte hausse dus ten opzichte van de emissieprijs van 100%. De belegger heeft hiermee een rendement van 4,97%, wat in lijn ligt met de speculatieve “B” rating ("High yield") bij Standard & Poor’s.

Enige info over de emittent

Calpine werd in de VS opgericht en levert via zijn centrales elektriciteit uit aardgas en geothermische bronnen.

Ze beschikken over 77 operationele of in aanbouw zijnde centrales die een totale capaciteit kunnen leveren van 26.000 megawatt. Dat is genoeg energie om aan de noden van 20 miljoen gezinnen te voldoen.

Ze zijn werkzaam als groothandel en als retailer, via Calpine Energy Solutions en Champion Energy, en ze bedienen klanten in 23 staten van de VS, in Canada en in Mexico.

Het in 1984 opgerichte bedrijf gaat er prat op spitstechnologie te gebruiken om op een milieuvriendelijke manier energie op te wekken.

Op de website van Calpine staat te lezen: “Met onze moderne, flexibele en betrouwbare vloot gebruiken wij spitstechnologie om milieuvriendelijk en met een lage koolstofuitstoot elektriciteit te produceren.” Ze voegen er aan toe dat zij “zich in een unieke positie bevinden om te kunnen profiteren van de huidige industriële trends, namelijk de nood aan overvloedig veel, betaalbaar en proper aardgas, de milieuwetgeving en het sluiten van de verouderde infrastructuur voor de elektriciteitsproductie.”

In de laatst beschikbare jaargegevens staat te lezen dat Calpine een bedrijfsresultaat neerzette van 10 miljard dollar en een nettowinst behaalde van 770 miljoen. De recentste kwartaalresultaten leest u hier.