Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie Ineos Finance Plc 2,875% 2026 in euro kan aangekocht worden onder pari

De obligatie Ineos Finance Plc met een restduur van zes jaar kan op de secundaire markt aan 98,5% van de nominale waarde gekocht worden, wat een rendement biedt van 3,17%.

De koers van de lening ligt reeds verschillende weken rond dat niveau, dit na het jaar-dieptepunt van 79% dat eind maart in volle coronapandemie bereikt werd.

We herinneren u eraan dat een koers die onder pari ligt fiscaal aantrekkelijk is voor in België residerende beleggers.

Voor de lening Ineos Finance Plc, een afdeling van de Britse chemiegroep Ineos, is een minimale inleg van 100.000 euro vereist. Ze heeft een "BB+" rating bij Standard & Poor's, wat de hoogst mogelijke is in de "High yield" categorie.

Net als zoveel andere ondernemingen werd ook de groep Ineos, wereldwijd fabrikant van petrochemische producten, gespecialiseerde chemische producten en petroleumproducten, logischerwijs getroffen door de gevolgen van de coronapandemie.

Niettemin liet het bedrijf bij de bekendmaking van de laatste kwartaalresultaten weten dat "er veel vraag was naar verpakkings-, medische, voedsel- en reinigingstoepassingen". De Britse groep voegde eraan toe dat "dit voor een groot deel de vertragingen in de auto- en bouwsector kon opvangen".

"De chemische industrie wordt door elke regering ter wereld als van essentieel belang beschouwd", benadrukken ze. "Op alle sites van de groep werd er op volle kracht doorgewerkt tijdens de crisis en de bevoorrading is niet significant onderbroken geweest".

De groep Ineos is dan ook optimistisch: "de algemene marktcondities verbeteren momenteel, en zeker ten opzichte van het dieptepunt in het tweede kwartaal".

Over Ineos

Toen de groep Ineos in 1998 werd opgericht konden ze profiteren van de golf aan herstructureringen in de Europese chemische en petrochemische industrie van eind jaren '90 en begin jaren 2000. Ineos heeft dan ook vele afdelingen die vroeger in het bezit waren van bedrijven als Unilever, BASF, Degussa, BP (Innovene), ICI, Dow Chemical of Solvay.

Ineos produceert de grondstoffen voor de fabrikatie van een breed gamma producten uit ons dagelijks leven: gaande van verf tot plastic, van textiel tot technologie, en van medicijnen tot smartphones. We hebben het dan concreet bijvoorbeeld over chloor om water drinkbaar te maken, oplosmiddelen voor de productie van antibiotica of insuline, synthetische olie enz.

Momenteel vind je Ineos terug in 26 landen met in totaal 183 productiesites. Ze leggen een jaaromzet voor van 60 miljard dollar en hun laatste jaarrapport kunt u hier raadplegen.