Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

VEOLIA – Volgens bronnen op de marktvloer zou de Franse multinational Veolia, die oplossingen biedt voor het beheer van water, afval en energie, de beleggers willen aanspreken om één of meerdere obligaties te kunnen plaatsen, meer bepaald 'perpetuals'. De opgehaalde fondsen zouden gebruikt worden om de participatie van Engie in Suez terug te kopen. Veolia heeft op 30 augustus namelijk zijn intentie bekend gemaakt om quasi de gehele participatie van Engie in Suez terug te kopen. Deze aankondiging zorgde voor een heftige reactie vanwege Suez dat niet van plan is zich te laten kisten.

CHEMCHINA – Het Chinese conglomeraat ChemChina is vorige donderdag gestart met de traditionele roadshows om poolshoogte te nemen van de interesse bij de beleggers. Deze groep, die tevens het grootste Chinese chemiebedrijf is, hoopt via verschillende obligaties fondsen op te halen in zowel euro als dollar. ChemChina is bijvoorbeeld actief in nieuwe chemische materialen, speciale chemische producten, agrochemische basisproducten, petroleumtransformatie en geraffineerde producten, rubber voor banden enz.

TRAFIGURA FUNDING – Trafigura Funding wordt in het segment van de schulden in dollar verwacht. Volgens een marktbron zou de lening met een looptijd van vijf jaar nu maandag afgerond worden. Terwijl we dit schrijven zijn er echter nog geen verdere details (coupon, emissieprijs...) beschikbaar. Trafigura Funding is een dochter van Trafigura, een wereldleider in de grondstoffenhandel die na een schuldherstructurering eigenaar is geworden van het Belgische Nyrstar.

BURBERRY – Het Britse modehuis, dat gespecialiseerd is in de productie van mantels en regenjassen voor mannen, wil een 'duurzame' lening met een looptijd van vijf jaar plaatsen in Britse pond. We wijzen er nog even op dat een duurzame obligatie betekent dat de netto-opbrengst ervan uitsluitend gebruikt wordt om zowel projecten met een sociale als een ecologische impact te (her)financieren.

VOLKSWAGEN FINANCIAL SERVICES – We blijven in Britse pond: binnen enkele uren verwachten we de emissie van een obligatie van Volkswagen Financial Services. De lening die tot 18 september 2023 loopt heeft een "A3" rating in de "Investment grade" categorie bij Moody's. De emittent biedt financieringsoplossingen aan de concessiehouders en de klanten van het bekende Duitse automerk.