Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie Cemex 3,125% in euro gaat ex-coupon

De obligatie met een coupon van 3,125% en een looptijd van 6 jaar van Cemex, een belangrijke speler op de markt voor bouwmaterialen, gaat binnen enkele dagen ex-coupon. Dit kan een koopkans betekenen, waarbij de belegger geen verlopen intresten moet betalen.

Deze obligatie, verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro en met een rendement van 3,25% op basis van een koers iets onder pari, is dankzij de dienstverlening van Goldwasser Exchange al ex-coupon verkrijgbaar.

Het geboden rendement ligt in lijn met de kredietrating van de Mexicaanse cementgroep. Bij Standard & Poor’s heeft het bedrijf een speculatieve rating « BB ».

Vooruitzichten voor het volledige boekjaar naar boven aangepast

Cemex is vooral actief op de Mexicaanse thuismarkt, maar ook in de Verenigde Staten en in Zuid-Amerika. Het bedrijf is met 40.000 werknemers in een 50-tal landen één van de belangrijkste spelers wereldwijd in de cementsector (alle mogelijke soorten beton, granulaten, zand, grind…).

Over de afgelopen 5 jaar was dit bedrijf met hoofdzetel met Monterey telkens winstgevend. Het afgelopen boekjaar (2019) gaf een omzet van 13,10 miljard dollar te zien, terwijl de operationele winst met 10% was gedaald tot 2,40 miljard dollar.

Voor het lopende boekjaar zijn de resultaten moeilijk voorspelbaar, maar het management heeft de vooruitzichten vorige week toch opgetrokken. Er wordt nu gerekend op een stijging van de operationele winst met 4%.

Een aantal factoren ondersteunen de resultaten, op de eerste plaats de aangekondigde kostenbesparingen gekoppeld aan beter dan verwachte marktomstandigheden.

Als gevolg van de optimistische boodschap gegeven door het management is de koers van het aandeel Pemex op 2 dagen tijd (afgelopen donderdag en vrijdag) op de beurs van New York met 16% gestegen.